Najboljši dogodki na Jadranu v nadaljevanju sezone

Najboljši dogodki na Jadranu v nadaljevanju sezone

1. »LANTERNA SUMMER NIGHTS«, 2. 6.-30. 8., Tar, ISTRA

Dolgo toplo poletje bo še bolj zabavno z bogatim in raznolikim programom »Lanterna Summer Nights«. Sprostite se z vonjem morja in dobrim filmom v kinu na prostem. Ob ponedeljkih izvedite več o vinu, pivu ali koktajlih, vsako nedeljo pa vas pričakuje animacijska skupina. Ne bo pomanjkanja dobre glasbe, številnih koncertov, akustičnih in plesnih večerov. Obstajajo tudi posebni dogodki, kot so Dnevi kampa, pevski in pivski festivali, koncerti in nastopi »tribute« glasbenih skupin.
www.lanternasummernights.com

2. KONCERT »PERPETUM JAZZILE«, 25. 8., Ljetna pozornica, Opatija, KVARNER

Eden najboljših a capella zborov na svetu, slovenski zbor “Perpetuum Jazzile”, bo 25. avgusta nastopil na poletnem odru v Opatiji. Izjemen ritem, bogato harmonijo glasov, neprimerljivo ustvarjalnost in posebno mešanica popa, jazza, bluesa združujejo z edinstvenim izrazom, kjer človeški glas posnema glasbene instrumente, večinoma tolkala, in to je prava posebnost te skupine umetnikov. Njihov bogati repertoar vključuje aranžmaje Lady Gaga, Michael Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billy Joela, Abbe, David Bowie-a, George Bensona in drugih glasbenih legend.
http://festivalopatija.hr

3. »SALJSKE UŽANCE«, 3.-5. 8., Sali, Dugi otok, ZADRSKA

“Saljske užance” je kulturno-zabavna prireditev, ki se odvija v zadnjem vikendu pred praznikom Velike gospe že več kot 50 let. Dogodek se bo začel v petek z “Ribarsko nočjo”, odprtjem »Užanc«, dvigovanjem zastave in kulinaričnim ter zabavnim programom. Sobota je rezervirana za športne prireditve in tekmovanja ter “Saljsko noč”. Vrhunec dogodka pa bo v nedeljo, ko poteka znana, tradicionalna dirka oslov.
www.zadar.hr/

4. MEĐUNARODNI FESTIVAL PRŠUTA – DRNIŠ 2018., 18.-19. 8., DRNIŠ

Pravi ljubitelji pršuta vedo, da je drniški pršut nekaj posebnega in da zaseda visoko mesto med hrvaškimi kulinaričnimi dobrotami. Če ga želite poskusiti tam, kjer nastaja, obiščite Drniš v Šibeniški regiji in uživajte v mednarodnem festivalu pršuta, ki bo potekal med 18. in 19. avgustom. Dogajalo se bo še veliko zanimivosti: dalmatinska glasba, degustacije, tekmovanja in odlično vino.
www.drniskiprsut.com

5. »21. MARATON LAĐA NERETVA«, 11. 8., Metković-Ploče, DUBROVNIK

Če ste nekje v bližini, ne zamudite tega zanimivega tradicionalnega dogodka. Maraton je ljubiteljsko športno tekmovanje v dirkanju starih čolnov, od Metkovića do Ploč, trasa je dolga 22.500 m. To je eno najbolj impresivnih in najbolj gledanih tekmovanj na Hrvaškem.
http://www.maraton-ladja.hr