Hrvaška

Polna življenja

Hrvaška, uradno Republika Hrvaška, je država na stičišču srednje Evrope, jugovzhodne Evrope in Sredozemskega morja. Na severozahodu meji na Slovenijo, na severovzhodu meji na Madžarsko, na vzhodu na Srbijo ter na jugovzhodu na Bosno in Hercegovino ter Črnogoro, z Italijo pa si deli mejo namorju. Glavno mesto je Zagreb.

Hrvaška je znana po svoji raznoliki pokrajini, ki jo sestavljajo gorski masivi, čudoviti narodni parki in številni otoki in otočki v Jadranskem morju. Na vas čakajo tudi zgodovinska mesteca, skrita v čudoviti pokrajini. Na Hrvaškem lahko vsakdo najde nekaj zase, od ljubiteljev gora do tistih, zaljubljenih v poležavanje na plaži ob morju.

Hitre opombe

Osvežilni narodni parki

Poleti prija osvežitev v katerem izmed narodnih parkov, izmed katerih sta med najlepšimi in najbolj znanimi Plitviška jezera in Narodni park Krka. Na otoku Mljet pa se nahaja najstarejše zaščiteno območje v Sredozemlju.

Otok za vsakogar

Hrvaška ima kar 1.000o tokov,ki vas bodo navdušili s kristalno čistim morjem, neokrnjeno naravo in prijaznimi domačini.

Življenje kot v filmu

V Dubrovniku poiščite Železni prestol iz priljubljene serije Igra prestolov in se v raziskovanju snemalnih lokacij odpravite tudi v okolico mesta, na primer v arboretum Trsteno, ki izvira iz leta 1502, ali pa na otoček Lokrum. Snemalne lokacije pa se nahajajo tudi v Splitu, kjer sta bila glavnih navdih za snemanje Dioklecijanova palača in trdnjava Klis, od koder je čudovit razgled na Split in Ston

Že od 76 €
Istra

Istra

Privlačnost Istre je v njeni razgibani obali in zeleni notranjosti prepredeni z vinskimi potmi.

Že od 56 €
Kvarner

Kvarner

crikveniška riviera s številnimi plažami in različnimi zabavno-športnimi vsebinami.

Že od 70 €
Severna Dalmacija

Severna Dalmacija

Narodni parki Krka, Kornati, Severni Velebit in Paklenica, več kot 300 otokov in več kot 1200 km obale.več kot 300 otokov in več kot 1200 km obale.

Že od 70 €
Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija ponuja kilometre plaž in najbolj sončne otoke.

Južna Dalmacija

Južna Dalmacija

Dubrovnik, znan po elitnem turizmu, narodni park Mljet, renesančne vile, polotok Pelješac, znan po kamenicah in vinu.