Jadranska posezona

Jadranska posezona

Nabor aktualnih dogodkov na Jadranu. Tudi v malo manj poletnih dneh, bo sonca še vedno dovolj.

 

DNEVI TARTUFOV V ISTRI, 8.9.-18.11.2018, ISTRA

 

Približuje se vrhunec sezone belih tartufov, ki imajo svoj znani naravni habitat v dolini reke Mirne in v Motovunskem gozdu. Istra v tem času živi v ritmu plemenitih gob, lokalni ponudniki pa v ta namen organizirajo številna praznovanja. Ne zamudite istrskih “Dnevov tartufov” ter poskusite tipične jedi s tartufi – fuže, pljukance, njoke, fritado in različne kombinacije z mesom.

http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/gastronomija/tartuf-od-istre/dani-tartufa

 

RAB JAZZ FESTIVAL  6.9.-9.9.2018, RAB

Rab bo v začetku septembra gostil nekatera najbolj znana jazzovska imena. Na RAB JAZZ FEST 2018 festivalu, ki bo potekal med 6. in 9. septembrom, bodo poleg ostalih znanih izvajalcev nastopili tudi Matija Dedić Trio & Gabi Novak, Ivana Kindl, Ervin Baučić Blues Band in Elvis Stanić Group.

http://www.rab-visit.com/hr/aktivnosti/dogadjanja/kalendar-dogadjanja/2-rab-jazz-festival-07-09/4463

 

»ADVENTURE RACE CROATIA 2018«, 19.-22.9.2018, ZADARSKA REGIJA

»Adventure race Croatia 2018« je tekmovanje, ki vključuje več disciplin, in sicer kolesarjenje, plezanje, vožnjo s kajaki in orientacijski tek po izrazito težkem terenu. Tekmovanje poteka na 350 kilometrih in traja tri dni. Letos pričakujejo približno 30 ekip s po štirimi člani s celega sveta, sam dogodek pa bo preko televizijskega prenosa prenašalo več kot 100 držav. Zanimivo je, da je »Adventure race Croatia« edino tovrstno tekmovanje v Evropi, uvrščeno na koledar Adventure Racing World Series.

http://www.adventureracecroatia.com/

 

»KRKA TROPHY 2018«, 30.9.2018, ŠIBENSKA REGIJA

Za vse ljubitelje gorskega kolesarjenja so se organizatorji dirke Mitas 4 Islands odločili organizirati še en gorsko-kolesarski maraton, ki se bo tokrat začel v Drnišu. Nacionalni park Krka je v sodelovanju s turistično skupnostjo šibensko-kninske občine vsem kolesarjem, tako začetnikom kot rekreativcem, omogočil, da preizkusijo svoje sposobnosti in izberejo enega izmed 4 nivojev – 25km, 45km, 70km ali All Mountain.

http://www.krka-trophy.hr/

 

MEDNARODNI GLASBENI FESTIVAL »DUBROVNIK U POZNO LJETO«, 28.8.-21.9.2018, DUBROVNIK

Dubrovnik je resnično čudovito mesto skozi celo leto. Če pa ga želite doživeti v popolni lepoti, ga morate obiskati septembra. Izkoristite to priložnost in izberite nekaj zase iz bogatega programa “DUBROVNIK U POZNO LJETO”, izvrstnega glasbenega festivala, ki poteka v prelepi atmosferi Kneževe palače in traja do 21.9.2018.

http://www.tzdubrovnik.hr/get/dogadjanja/69777/medunarodni_glazbeni_festival_dubrovnik_u_pozno_ljeto.html

 

Oglejte si našo ponudbo na Jadranu: Želim na Hrvaško!