10 razlogov za obisk Hrvaške do konca leta

10 razlogov za obisk Hrvaške do konca leta

Poletje se izteka in dolge vrste počasi odtekajo iz države. Temperature so se že umirile in znatno znižale na stopnjo življenjskih. Morje je še vedno dovolj toplo za krajši skok vanj. Jesen je najboljši čas za obisk naše južne sosede!

 

1. Plitvička jezera jeseni

Narodni park Plitvička jezera se nahaja na popisu Unescove svetovne in kulturne dediščine. Težko se je odločiti kateri letni čas je najbolj primeren za ogled Plitvic, saj je vsak zase poseben, a če se želite izogniti hudi gneči priporočamo jesenski obisk. Navdušeni boste.

2. Kulturna in zabavna scena Zagreba

Hrvaška prestolnica je zagotovo vredna ogleda, ne le zaradi njene bližine, temveč zaradi njenega šarma ter bogate kulturne in zabavne scene. Obiščite čudovito katedralo, oglejte si Kaptol, sprehodite se po Zrinjevcu in Ilici in obiščite kakšno zanimivo predstavo v enem izmed številnih gledališč. Zagreb je posebej lep v času Adventa, ki že leta žanje nagrade za najlepši lightshow v Evropi.

3. Zadarske morske orgle

Starodavno mesto je izjemno bogato s kulturo, zgodovino in je obdano z naravnimi lepotami. Spoznajte stari del mesta na polotoku in ne pozabite obiskati Morske orgle, edinstvene znamenitosti, kjer vam bodo zapeli kar morski valovi.

4. Aquatika Karlovac

Ne dolgo nazaj je bil v Karlovcu odprt prvi sladkovodni akvarij na Hrvaškem – Aquatika Karlovac, ki privlači mnogo obiskovalcev, tako hrvaških kot tujih. V akvariju je na zelo zanimiv način predstavljena flora in favna hrvaških rek. Videli pa boste lahko kar 100 ribjih vrst.

Težko je z besedami opisati vse zanimivosti, zato vam svetujemo, da sami obiščete Karlovac in si izlet popestrite z obiskom te turistične in naravne atrakcije.

5. Kulinarično-vinska scena Slavonije

V notranjosti Hrvaške se v regiji Slavonija razvija odlična turistična ponudba, ki temelji predvsem na avtohtoni ponudbi hrane in vrhunskih vin, številnih priložnostih za preživljanje aktivnih počitnic, kulturnih in zabavnih dogodkih ter gostoljubnosti domačinov..

6. Bogati adventni programi

Decembra po vsej Hrvaški čakajo na vas zelo bogati in zanimivi adventni programi. Izbirate lahko med številnimi destinacijami, kot so Opatija, Crikvenica, Rab, Poreč, Zadar, Split, Vinkovci in seveda Zagreb. Vsaka odločitev, v tem primeru, je pravilna.

7. Čarobna zima v Dubrovniku

Dubrovnik se bo tudi to zimo preoblikoval v čarobno mesto, okrašeno in osvetljeno s tisočimi svetilkami, napolnjeno s prazničnim duhom in razpoloženjem, pesmijo in veseljem.

8. Festival čokolade v Opatiji

Najslajši dogodek v Opatiji v prvem vikendu decembra predstavlja najboljše iz sveta čokolade, vse od uveljavljenih domačih in tujih velikih čokolad do specializiranih, manjših proizvajalcev. Razstavni in prodajni del Festivala čokolade se nahaja v Kristalni dvorani hotela Kvarner, kjer vsak proizvajalec na svojemu razstavnemu prostoru predstavlja najboljšo ponudbo. Privlačni program, poln delavnic, predavanj, degustacij in koncertov pa potekajo po vseh hotelih in restavracijah v mestu.

9. Šibeniške trdnjave

Šibenik, zgodovinsko mesto, ki se nahaja ob prostranem zalivu v ustju reke Krke, je edino mesto na Hrvaškem z dvema spomenikoma na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Od leta 2007 je, poleg katedrale sv. Jakova, ki je na seznamu Unesca od leta 2000, tudi utrdba Sv. Nikole vstopila na spisek zaščitene svetovne dediščine. Šibenik se nahaja v Šibeniško-kninski regiji, ki leži v osrčju hrvaškega Jadrana in je znana po lepoti svojega okolja ter bogati kulturno-zgodovinski dediščini. Na njenem področju se nahajata dva narodna parka – Narodni park Krka in Narodni park Kornati, 11 srednjeveških utrdb, 230 kulturnih spomenikov in 600 arheoloških najdišč.

10. Istria Relax Days– severozahodna Istra

Sprostite se v severozahodni Istri od 1.10. do 4.11. ob bogati ponudbi priložnostnih wellness menijev Istria Relax Days. Zapolnite tople jesenske dni s sprostilnimi masažami in mamljivimi negami v wellness centrih po promocijskih cenah. Izkoristite sezonski popust na namestitev in se prepustite usposobljenim terapevtom, ki vas bodo odpeljali v svet vrhunskih wellness izkušenj. Če želite na tej poti poskrbeti tudi za brbončice, poskusite domiselne jedi iz morskega lista ali »švoja«, ki se jeseni znajdejo v ponudbi lokalnih restavracij in konob.

 

Preverite ponudbo na Jadranu!