Zakaj izbrati to potovanje?

Top doživetja:

 • v Dubaju poglejte z najvišje stolpnice na svetu in odkrijte novo arhitekturno ikono Dubai Frame
 • začutite mističnost slikovitih tržnic naselja Madinat Jumeirah
 • doživite arhitekturno ekstravaganco modernega Dubaja v Dubaj Marini
 • preživite večer sredi puščave, z nogami v toplem pesku
 • doživite novoletni utrip v Dubaju na prostem
 • uživajte v dolgih peščenih plažah v Ras Al Khaimah
 • predvidena hotela:
  • Hampton By Hilton Al Seef v Dubaju - prijeten hotel v živahnem predelu Al Seef s številnimi restavracijami, butiki in muzeji
  • Hampton By Hilton Marjan Island v Ras Al Khaimah - hotel ob morju s kilometer dolgo peščeno plažo in kar 7 restavracijami in bari

Novoletni Dubaj in oddih v Ras Al Khaimah

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 1499€

Dubaj ima dve plati popotniškega raziskovanja. Futuristični svet arhitekturnih presežkov Dubaj Marine, najvišji stolp na svetu Burj Khalifa, nova arhitekturna ikona Dubai Frame, Museum of Future, Dubai Eye... Številna nakupovalna središča Dubaja so vzporednica staremu Dubaju, predelu Deira, ki ga zaznamujejo mošeje in tradicionalne tržnice. Na potovanju boste imeli možnost spoznati vse plati te bleščeče metropole in se prepustiti razvajanju na plažah v sosednjem emiratu Ras Al Khaimah.

map

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Vizum: ni potreben
Odhod: 29.12.2021
Produkt: 28788

1. dan: LJUBLJANA - DUBAJ
Direktni let z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Dubaju. Predviden prihod v Dubaj v poznih večernih urah. Po pristanku bo sledil prevoz do izbranega hotela in nočitev.

2. dan : DUBAJ / zajtrk
Po zajtrku sledi celodnevni panoramski ogled prestolnice emirata Dubaj. Sprehodili se boste po predelu s poslopji iz davnih časov Al Seef in Al Bastakiya, ki se nahaja ob Creeku - naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo. Po morski ožini se boste peljali z vodnimi taksiji - abrami in se podali po slikovitem souku začimb in souku zlata. Za lažji vpogled v nastanek Dubaja boste obiskali 150 metrov visoki dubajski Frame, razstavni prostor, kjer se prepustite slikovito predstavljenim čarom preteklosti in pogledate v prihodnost prestolnice. Zapeljali se boste po aveniji Šejk Zayed, mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja in se ustavili na krajšem sprehodu ob Dubaj Marini. Popeljali se boste »po deblu« ene od treh palm, Palm Jumeirah, se ustavili na panoramski točki » The point« in občudovali ikono Dubaja- hotel Burj Al Arab na sprehodu ob vodnih kanalih čudovitega naselja Madinat Jumeirah. Prosto. Pred vrnitvijo v hotel boste občudovali Šejkovo palačo Zabeel. Zvečer možnost romantične plovbe na tradicionalni leseni ladji z vključeno večerjo, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke Dubai Marine in predela BlueWaters ( doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: DUBAJ / zajtrk
Zajtrk. Z metrojem se boste popeljali do trenutno največjega nakupovalnega središča na svetu, Dubai Mall, kjer čas lahko izkoristite za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Še pred tem pa se boste imeli dopoldne možnost povzpeti na trenutno najvišjo stolpnico na svetu (doplačilo), osupljiv in mogočen stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto. Popoldne nas bodo na dvoriščih navdušile »plesoče fontane« - predstava vodnih curkov in glasbe. Z metrojem vrnitev v hotel. Pričakovanje vstopa v Novo leto na prostem. Lahko pa se za Silvestrovo odločite za večerjo v hotelu. Prenočevanje .

4. dan: DUBAJ / zajtrk
Zajtrk. Dan bo namenjen počitku na eni od mestnih plaž. Zapeljite se do Kite Beach ali plaže Beach La Mer. Popoldan priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu z okusno večerjo ob beduinski glasbi, ki vam ga bo popestrila trebušna plesalka (razen v času ramadana). Pozno zvečer vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: DUBAJ - RAS AL KHAIMAH / zajtrk
Po zajtrku se boste z metrojem odpeljali do prizorišča svetovne razstave Expo 2020. Dopoldne ogled pavilijona Slovenije, prosto za individualne oglede. Zgodaj popoldne vrnitev v hotel . Sledi vožnja do emirata Ras Al Khaimah in nastanitev v vašem hotelu ob morju. Čas za večerni sprehod ob plaži ter oddih. Prenočevanje.

6. dan - 7. dan : RAS AL KHAIMAH / zajtrk
Prosti dnevi za spoznavanje emirata Ras Al Khaimah, namenjeni počitku in uživanju v storitvah, ki jih hotel ponuja v sklopu skoraj kilometer dolge privatne peščene plaže. Prenočevanje.

8. dan: RAS AL KHAIMAH - DUBAJ - LJUBLJANA / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku vožnja na letališče in po opravljenih formalnostih na letališču Dubaj direktni polet proti Ljubljani. Predviden prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.

 

Beseda vodnika:

Moje prvo srečanje z islamom in deželami Magreba je bilo dokaj nenavadno. Namreč, zgodilo se je tistega usodnega septembra 2001. Na popotovanju po Tuniziji in kasneje na potepanju po sosednji Libiji. In nekako zaznamovalo tudi mojo kasnejšo pot odkrivanj novih življenjskih modrosti. Odpeljalo me je na skrivnostni Bližnji Vzhod, ki me je preprosto očaral z mozaikom različnih kultur. Pogosto slišimo, da je ključ dobrega potovanja v pravšnji kombinaciji zgodovine in sedanjosti, pustolovščine in varnosti, kulture in sprostitve. In prav slednje sem našel na mojih potepanjih po tem delu Arabije. Prepletanje barv in bogastvo vonjav na živahnih tržnicah, soukih, poležavanje na peščenih plažah otoka Sadiyat, nova prestolnica arabske kulture v emiratu Abu Dhabi z imenitnim muzejem Louvre. Arabski arhitekturni mojstrovini Emiratov , Predsedniška palača Qasr Al Watan in mošeja šejk Zayeda me vedno znova očarata, ob vsakem obisku. Lepote islamske umetnosti je po poteh Arabije odkrival že popotnik Marco Polo, ko se je v 13.stoletju ustavil tudi v laguni pristanišča Julfar. Ta predel ob obali Perzijskega zaliva, nekoč znanega po zloglasnih piratih, danes zaznamujejo mondeni hotelski kompleksi priljubljene počitniške destinacije emirata Ras Al Khaimah. Seveda ne smemo med obiskom Združenih arabskih Emiratov spregledati arhitekturnih presežnikov sodobne turistične meke, Dubaja. Prav nenavadno je »vstopiti« v dubajski Frame, se sprehoditi skozi futurističen Museum of Future. Nepozaben je vzpon na najvišjo stolpnico na svetu, Burj Khalifa. Nikakor ne pozabite na adrenalinsko doživetje vožnje z džipi po peščenih sipinah, proti večeru se sprehodite ob plaži JBR do predela Blue Waters...
V Emiratih »se dogaja«.

Edvard Jaber Krišjak, vodnik

V ceno je vključeno

 • direkten letalski prevoz iz Ljubljane
 • letališke pristojbine in varnostne pristojbine
 • transfer letališče - hotel - letališče (Dubaj in Ras Al Khaimah)
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Hampton By Hilton Al Seef 3-4* v Dubaju
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Hampton By Hilton Marjan Island 4* v RAs Al Khaimah
 • enodnevna vstopnica na sejem EXPO 2020
 • slovensko vodenje in
 • organizacija potovanja


Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 850 EUR
 • vstopnina Burj Khalifa 47 EUR (otroci do 12.leta plačajo 35 EUR)
 • safari s terenskimi vozili in večerjo 79 EUR (otroci do 12.leta plačajo 40 EUR)
 • večerja na ladjici Dhow in križarjenje po Marini 59 EUR (otroci do 12.leta plačajo 35 EUR)


Obvezna doplačila (vodniku na poti):

 • napitnine ca. 40 EUR
 • metro prevozi v Dubaju ca. 30 EUR

 


Doplačilo na recepciji hotela:

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč

 

 

Cena za otroka (ob prijavi):

 • otrok od 2 -12. leta: 12% popust (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • oseba od 12.leta dalje na dodatnem ležišču: 6% popust

ODKRITA BESEDA - EXPO: Udeleženci obiska razstave EXPO na dan obiska razstave ne bodo udeleženi na opcijskih izletih, predvidenih za ta dan.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0