Zakaj izbrati to potovanje?

 • s čarterskim letom direktno iz Ljubljane
 • otok prijetnih temperatur preko celega leta
 • čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala
 • enkraten razgled s klifa Cabo Girao
 • sproščujoč sprehod v enkratni naravi
 • spoznajte svet najbolj slavne osebe otoka – Cristiana Ronalda
 • čas za kozarček tradicionalne ponše in medeni kolač

Kompasovo doživetje:

 • Iz vasice Monte, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega se boste lahko do sosednje vasice Livramento popeljali na prav poseben in razburljiv način. Avtobus boste zamenjali za sani in se v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali na eno najbolj razburljivih voženj v življenju.

PREDVIDENE ČASOVNICE POLETOV:

28.12.21: LJUBLJANA - FUNCHAL 08.00 11.50
02.01.22: FUNCHAL - LJUBLJANA  16.30 21.40

Novoletne počitnice na Madeiri, Hotel Alto Lido 4* - čarter iz Ljubljane

Čas potovanja: 6 dni

Cena na osebo že od: 1149€

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga imenujejo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki -  leži oddaljen 500 km od afriške ter 1000 km od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 km v dolžino ter 22 km v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo, 1862m, so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar, bi bila vsa ta lepota izgubljena če bi ne bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

map
1.dan: LJUBLJANA – MADEIRA
Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na letališču J. Pučnika pri Ljubljani in polet čarterja direktno na Madeiro.  Krajša vožnja do izbranega hotela, nastanitev in prenočevanje.

2.-5. dan: MADEIRA
Prosti dnevi za spoznavanje Madeire, njenih sprehajalnih poti, plaž in cvetoče narave. Za doplačilo se lahko v spremstvu slovenskega vodnika odpravite na katerega izmed ponujenih izletov. Prenočevanje.

6. dan: MADEIRA - LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvideno v popoldanskih urah vožnja na letališče in polet čarterja proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.

Hotel ALTO LIDO 4*
 
Produkt: 94886
 
Lega in okolica: hotel se nahaja na južni obali otoka v turističnem predelu Lido v glavnem mestu Funchal. Leta 2018 je bil popolnoma prenovljen. V bližini hotela je nakupovalni center in številne restavracije, bari ter trgovine.  Zgodovinsko središče mesta je oddaljeno približno 2,5km do katerega pa hotel nudi brezplačen avtobusni prevoz.  

Hotelska ponudba:
recepcija s sprejemnico, restavracija 'Flôr de Sal z lokalnimi specialitetami in tematskimi večeri, restavracija The Tale ob zunanjem bazenu, restavracija Linha D' Água s pogledom na ocean in promenado, bar 360 z živo glasbo, ogrevani zunanji in notranji bazen, otroški bazen, brezplačne ležalnike in senčnike, SPA center s masažami in savno, telovadnica in brezžični internet.

Nastanitev:
Dvoposteljna soba (28m2),
 balkon in stranski pogled na morje, klimatska naprava, kopalnica s prho ali kadjo, sušilec za lase, sef (za doplačilo), prostor za pripravo čaja/kave, brezplačen WIFI, TV, minibar, telefon. Max. Zasedenost: 2 odrasli osebi + otrok do 12 let. POMEMBNO: dodatno ležišče je na vprašanje.
Premium deluxe morska stran 2+2 (41m2), balkon, elegantno opremljena, spalni prostor z zofo, klimatska naprava, kopalnica s prho ali kadjo, sušilec za lase, sef (za doplačilo), prostor za pripravo čaja/kave, brezplačen WIFI, TV, minibar, telefon. Obvezna nastanitev: 2 odrasli osebi + 2 otroka do 12 let.

Storitev: nočitev z zajtrkom, polpenzion (za doplačilo)
 
 
PAKET 3 IZLETOV
 • ogled mesta Funchal, Botanični vrt, pokušina vina in Monte
Po zajtrku bomo ogled mesta začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še nosijo tradicionalna oblačila, njihova posebnost so predvsem kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki, se ustavili v vinski kleti, kjer bomo okušali njihova priznana vina vrste Madeira. Zatem se bomo povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt ter, poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Sledi vožnja do vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek današnjega potepanja vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini..

 • izlet na zahodno polovico otoka
Po zajtrku vas bomo odpeljali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vsega so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila za doplačilo. Popoldanski povratek proti Funchalu ne bo nič manj slikovit.

 • izlet na vzhodno polovico otoka
Zajtrk in odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo … V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak raven prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne bomo ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m, kjer se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku, Pico do Ruivo. Očarani nad gorsko kuliso se bomo nato spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači ponši, ki jo znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, simbolu Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji za doplačilo. Med povratkom v Funchal bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel.

Paket 3 izletov (zahodna stran otoka, vzhodna stran otoka, mesto Funchal): 99 €


Izlet sprehod ob Levadah

Po poznem zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes z njimi namakajo vsa polja. Skupna dolžina kanalov je 2.500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo posebno opremo. Levada, izbrana za vas, je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire.

Sprehod ob Levadah: 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb);
V ceno je vključeno

 • čarter let Ljubljana–Funchal–Ljubljana
 • strošek letaliških taks in varnostnih pristojbin ter doplačilo za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage max 20 kg in 1 kos ročne prtljage max 5 kg
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče
 • 5 prenočevanj z zajtrkom v dvoposteljni sobi
 • slovenskega predstavnika
 • stroške organizacije
 • DDV


Možna doplačila (ob prijavi):  

 • polpenzion s silvestrsko večerjo: 259 €/odrasla oseba, otrok 2-12 let: 130 €
 • Silvestrska večerja 199 €, otrok do 12 let: 99 €
 • Enoposteljna soba: 320 €
 • izlet sprehod ob Levadah 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 €
 • paket 3 izletov (zahodna stran otoka, vzhodna stran otoka, mesto Funchal): 99 €


Pavšalna cena:

 • 1. otrok 2 - 11,99 let na dod. ležišču z 2 odraslima: 749 €

Pomembno:

 • dodatno ležišče in soba 1/1 je na vprašanje
 • v sobi premium deluxe  je obvezna nastanitev 2 odraslih in 2 otrok do 12 let

Seznam ponudb

št. ponudb: 0