Zakaj izbrati to potovanje?

 • s čarter letom direktno iz Ljubljane
 • otok prijetnih temperatur preko celega leta
 • čarovnija barv in vonja rož ter nepozabno vzdušje na ulicah cvetočega Funchala
 • enkraten razgled s klifa Cabo Girao
 • sproščujoč sprehod v enkratni naravi
 • spoznajte svet najbolj slavne osebe otoka – Cristiana Ronalda
 • čas za kozarček tradicionalne ponše in medeni kolač

Kompasovo doživetje: Iz vasice Monte, kjer se nahaja grobnica poslednjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega, se bomo lahko do sosednje vasice Livramento popeljali na prav poseben in razburljiv način. Avtobus bomo zamenjali za sani ter se v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali na eno najbolj razburljivih voženj v življenju.

Hotel Dorisol Mimosa 3*, soba 1/2+1, NZ, Madeira 7 dni - čarter iz Ljubljane

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 899€

Hotel se nahaja na južni obali otoka v turističnem predelu Lido v glavnem mestu Funchal

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga imenujejo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov - otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki -  leži oddaljen 500 km od afriške ter 1.000 km od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 km v dolžino ter 22 km v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo, 1862m, so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar bi bila vsa ta lepota izgubljena, če bi ne bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

map
Hotel DORISOL MIMOSA 3*
Produkt: 93743D8
 
Lega in okolica: hotel se nahaja na južni obali otoka v turističnem predelu Lido v glavnem mestu Funchal. V neposredni bližini hotela, le nekaj metrov stran lahko najdete številne restavracije, bare, trgovine in supermarket. Hotel je oddaljen le 5 minut hoje od obmorske promenade in bazena Lido. Zgodovinsko središče mesta je oddaljeno približno 2km oziroma 20 minut hoje.  

Hotelska ponudba:
recepcija s sprejemnico, restavracija Terrace, bar ter dva zunanja bazena znotraj kompleksa Dorisol (skupaj s hoteli Dorisol Estrelicia in Dorisol Buganvilia), otroški zunanji bazen z igriščem, notranji bazen, savna, jacuzzi, telovadnica, brezplačne ležalnike in senčnike ob bazenih, teniško igrišče, igralnico z biljardom, namiznim tenisom in pikadom, trgovino s spominki, računalnik z dostopom do interneta, brezžični internet, pralnico in varstvo otrok.

Nastanitev: studio 20m² nudi balkon s pogledom na morje in zaliv Funchal ali vrt ter bazen, popolnoma opremljen z kuhinjo, mikrovalovno pečico, hladilnik in opremo za samostojno pripravo hrane. V sobi je spalni prostor, kopalnica s prho ali kadjo, brisače, prostor za pripravo čaja/kave, sef, ventilator, TV z ravnim zaslonom, balkon. Maksimalno število oseb v sobi: 2 odrasli osebi + 1 otrok do 12 let

Storitev:
nočitev z zajtrkom, polpenzion (doplačilo)
 

Fakultativni izleti

Paket 3 izletov:

Mesto Funchal

Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še  nosijo tradicionalna oblačila, katerih posebnost so njihove kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki ter se zatem povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt in poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina vrste Madeira.

Izlet na zahodno polovico otoka

Odpeljali se bomo na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vse so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila za doplačilo.

Izlet na vzhodno polovico otoka

Zajtrk in odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo … V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak ravni prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne boste ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m. Tod se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku Pico do Ruivo. Zdaj se bomo spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači poncho, katero znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, ki so postale simbol Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji za doplačilo. Med povratkom v Funchal, bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel

 • Paket 3 izletov (zahodna stran otoka, vzhodna stran otoka, mesto Funchal): 99 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)

Izlet sprehod ob Levadah

Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes se z njimi namakajo vsa polja in pridelki. Skupna dolžina kanalov je 2500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo opremo. Levada izbrana za vas je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Vrnitev v hotel in prosto popoldne.

 • izlet sprehod ob Levadah 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)

Izlet Po stopinjah C.Ronalda

Popoldne vam za doplačilo priporočamo izlet, kjer bomo spoznali svet najbolj slavne osebe otoka – Cristiana Ronalda. Nogometaš je ponosen na svoj otok, tako kot je otok ponosen nanj, kar lahko občutimo že takoj ob prihodu, kjer nas na letališču pozdravi njegov doprsni kip. Prav tako se po njem imenuje samo letališče.  Peš se bomo sprehodili po slikoviti poti mimo zalivov in znamenitega casinoja do najbolj »in« predela mesta, kjer se urbani šik sreča z vrhunskim dizajnom. Prvi postanek bo pri kipu slavnega nogometaša, kjer bomo naredili obvezni selfi. Nato se bomo sprehodili po trgu Praça CR7 do slavnega hotela katerega lastnik je C. Ronaldo in obiskali njegov muzej CR7, kjer je razstavljenih veliko dresov, nogometnih žog in drugih osebnih predmetov. Še posebej zanimiv je del z razstavljenimi pismi navijačev iz celega sveta, ki mu pišejo, rišejo in slikajo svoje občutke in želje. Večerjo si bomo lahko privoščili v znanem lokalu CR7 CORNER, kjer nas bo v toaleti namesto ogledala pričakala ogromna slika enega in edinega C.Ronalda. Po razburljivih zgodbah o odraščanju, prvih nogometnih začetkih in slavni poti nogometaša bomo obiskali še marino, odeto v barve modrine morja in zelenje gora.

 • izlet Po poteh C. Ronalda (vstopnina v muzej vključena) 25 €, otroci do 12 let 15 €

Izlet NUNSKA DOLINA in MONTE

Za doplačilo vas vabimo na poldnevni izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini.

 • izlet Nunska dolina in Monte 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)
V ceno je vključeno

 • letalski prevoz s čarter letalom Ljubljana–Funchal–Ljubljana,
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
 • 1 kos oddane prtljage in 1 kos ročne prtljage,
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče,
 • 7 prenočevanj z zajtrkom v dvoposteljni sobi,  
 • slovenskega predstavnika,
 • stroške organizacije in
 • DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba  169 €,
 • polpenzion 135 €
 • izlet sprehod ob Levadah 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb);
 • ogled tradicionalne predstave z večerjo: 49 €;
 • plovba z ladjo Santa Maria de Colombo: 45 €, otroci do 12 let 22,5 €
 • paket 3 izletov (zahodna stran otoka, vzhodna stran otoka, mesto Funchal): 99 €;

Pavšalna cena:

 • 1. otrok do 6,99 let na dod.ležišču: 559 €,
 • 1. otrok 7-11,99 let na dod.ležišču 749 €
 • Odrasla oseba na dodatnem ležišču 799 €

Odkrita beseda:
 • program potovanja se lahko zaradi prilagajanja voznemu redu letala spremeni. Vsebinsko ostaja program nespremenjen.

COVID informacije - Madeira

Trenutni pogoji vstopa na Madeiro

Seznam ponudb

št. ponudb: 0