Kanada

Prostrana tundra in mogočne gore

Kanada je najsevernejša obmorska država v Severni Ameriki. Razteza se med Atlantskim oceanom na zahodu in Tihim oceanom na vzhodu, na severu pa se dotika Arktičnega morja. Na severozahodu in jugumeji na ZDA, njena prestolnica je Ottawa.

Glede na površino Kanada zaseda drugo mesto na lestvici, takoj za Rusijo. Večji del države pokrivata gozd in tundra, brezdrevesna pokrajina z mahovi in lišaji, zaradi česar je večina prebivalstva porazdeljena v mesta ob južni meji z ZDA. Kanada je idealna destinacija tako za ljubitelje mestnega vrveža kot zaljubitelje narave s svojimi rekami in slapovi ter čudovitim živalskim svetom.

Hitre opombe

Med mestom in severnim sijem

Kanada lahko zadovolji še tako zahtevnega popotnika. Mesta, kot so Toronto, Ottawa, Montreal, Vancouver in Quebec, bodo zadovoljila vsakega, ki se najbolj udobno počuti v mestu. Naravne znamenitosti, kot so Niagarski slapoviin čudovit severni sij, pa bodo prepričali prav vsakega, da del svojega časa nameni tudi čudoviti kanadski naravi.

Opozorilo pred odhodom

Kot slovenski državljani posebnega vizuma za Kanado ne potrebujete, nujno pa je potrebna pravočasna predhodna elektronska avtorizacija potovanja preko sistema eTA. V primeru, da boste v državo vstopili skopenske ali morske meje, pa potovanja ni treba avtorizirati. Med majem in septembrom je v Kanadi sezona tornadov, zato je priporočljivo spremljati lokalne in mednarodne vremenske napovedi ter obvestila in navodila kanadskih oblasti

Bucket List

Kdaj Potovati

Sezona poletja je v Kanadi popularna za turiste, ugoden čas pa je tudi v maju, juniju ali septembru in oktobru.

  • Niagarski Slapovi
  • Mesto Quebec
  • Mesto Ottawa
  • Reke, slapovi in čudovit živalski svet