Indija

Barvita popotniška pravljica

Indija, uradno Republika Indija, je država v Južni Aziji. Po geografski površini je na sedmem, po številu prebivalstva pa na drugem mestu med državami in je tako največja demokratična država na svetu. Na zahodu meji na Pakistan, na severovzhodu na Kitajsko, Nepal in Butan, na vzhodu pa na Bangladeš in Mjanmar. Na jugu jo zamejuje Indijski ocean, na zahodu Arabsko morje in na vzhodu Bengalski zaliv.Glavno mesto je New Delhi, največje mesto pa je Mumbaj.

Indijska podcelina je večino svoje dolge zgodovine slovela pogospodarskem in kulturnem bogastvu. Je dom velikih svetovnih religij, hinduizma in budizma. Indijsko kulturo pa sta prav tako oblikovala islam in krščanstvo.

Hitre opombe

Med puščavo in zelenjem

Na severu države na vas čaka barviti Radžastan s svojo bogato kulturno in naravno dediščino. Na poti na vas čakajo še sloviti Tadž Mahal ter »rožnato mesto« Jaipur. Posvetite se hindujski zgodovini v najstarejšem hindujskem mestu Puškar.

Pravljica v južni Indiji

Oglejte si »mesto sedmih pagod«Mahabalipuram, nato pa se odpravite v Tanjore, kjer na vas čaka tempelj s kar 70 ton težko kupolo. Seveda pa ne smete pozabiti na ogled kaotične prestolnice New Delhi in neponovljivega vrveža vMumbaju.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, ki se lahko izda za maksimalno dva obiska v koledarskem letu. Obstajajo varnostni zadržki za potovanja v določene dele države. Priporočajo se cepljenja proti tetanusu, tifusu ter hepatitisu B in A.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Indije je med Novembrom in Februarjem.

  • Dom hinduizma in budizma
  • Barviti Radžastan
  • Tadž Mahal
  • Mesto sedmih pagod