Fidži

Tropski paradiž

Fidži, uradno Republika Fidžijski otoki, je otoška država v južnem Tihem oceanu, približno 2.000 kilometrov od novozelandskega Severnega otoka. Sestavljajo več kot 330 otokov, od katerih je naseljenih približno 110, ter več kot 500 manjših otočkov. Na zahodu je najbližje Vanuatu, Novi Kaledoniji na jugozahodu, Tongina vzhodu, Samoi na severovzhodu in Tuvalu na severu. Glavno mesto je Suva.

Fidžije naseljen z ljudmi, ki so dali pomen besedi gostoljubnost–povsod vas bodo domačini navdušeno pozdravljali z »Bula!«, zdravo. Družba je mešanica številnih kultur, predvsem fidžijske, indijske, evropske in kitajske tradicije, ki na otočju pričarajo unikatno izkušnjo.

Hitre opombe

Skozi džunglo na plažo

Fidži je sinonim za rajske, tropske plaže. Iz mesta Nadi se odpravite najprej v džunglo,od koder vas pot vodi naravnost na čudovito plažo z visečimi mrežami, vpetimi med kokosove palme, da se na njih zazibate v krepčilen dremež in zaplavate v turkiznem morju.

Modra laguna

Fidži je znan tudi kot snemalna lokacija filmov Modra lagunain Brodolomec, ki jo lahko spoznate pod vodstvom lokalnega vodiča. Udeležite se katerega od številnih tradicionalnih obredov, na primer hoje po žerjavici, obiščete indijske restavracije ter se izgubite v kitajskih veleblagovnicah.

Koristne informacije

Za vstop v Fidži vizum ni potreben. Svetuje se izogibanje političnih zborovanj in javnih demonstracij ter vsesplošna previdnost. Priporoča se cepljenje proti tetanusu in hepatitisu B.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Fidžija je sušni čas od maja do oktobra, ko so temperature ves čas okrog 25 °C podnevi in 19-20 °C ponoči.

  • Tradicionalni obredi hoje po žerjavici
  • Botanični vrtovi
  • Otoki in peščene plaže
  • Snemalna lokacija filmov Modra laguna in Brodolomec