Bali

Pomirjajoča tišina hinduističnih templjev

Bali je otok v indonezijskem arhipelagu in upravna provinca Republike Indonezije, nahaja pa se vzhodno od Jave in zahodno od otoka Lombok. Na otoku živi približno 3,5 milijona ljudi, ki so pretežno hindujske vere.

Bali je otok umetnikov, hinduizma, riževih polj, začimb, tropskega sadja, morja in vulkanskih gora. S številnimi templji, peščenimi plažami, udobnimi bazeni in gostoljubnimi, toplimi, vedno nasmejanimi domačini vas vabi na obisk skozi vse leto.

Hitre opombe

Odrinite se med vrhove palm

Na Baliju obvezen obisk zahtevajo številne velike gugalnice, ki vas varno ponesejo med vrhove palm in ponujajo čudovit razgled na dolino pod vami, lahko pa se zagugate nazaj v otroštvo tudi nad oceanom. Ena izmed lepših gugalnic na otoku se nahaja v Ubudu, kjer lahko doživite pristno balijsko vzdušje med neskončnimi riževimi polji.

Duhovnost na vsakem koraku

Na Baliju je približno10.000 hinduističnih templjev in skoraj vsak je vreden ogleda. Poseben tempelj je vodni tempelj Tirta Gangga, ki ga obdaja bujno rastlinje, v njem pa lahko tudi prespite, saj se v njem nahajata hotel in restavracija. Tako imate tudi veliko prednost pred ostalimi obiskovalci templja, saj imate zjutraj vse njegove kotičke povsem zase.

Koristne informacije

Ker je Bali del Indonezije, za bivanje do 30 dni vizum ni potreben. Svetuje se splošna previdnost, posebno pri dvigovanju gotovine na bankomatih. Priporočljiva so cepljenja proti tifusu, tetanusu in hepatitisu B.

Kdaj Potovati

Med aprilom in septembrom je na Baliju lepo vreme. Temperature so malce višje kot v deževni dobi in padavin je malo.

Bucket list

  • 10.000 hinduističnih templjev
  • Neskončna riževa polja
  • Vodni tempelj Tirta Gangga
  • Velike gugalnice