Gradec s čokolado - advent

Začutili bomo adventno vzdušje, obiskali čokoladnico Zotter in si ogledali Hišo umetnosti, ki je videti kot modro svetlikajoči se mehurček.

od43 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od38,7
Destinacija

Gradec je prestolnica avstrijske Štajerske in drugo največje avstrijsko mesto. Priporočamo ogled starega mestnega jedra, grajskega griča, mestne hiše, deželne hiše, katedrale, številnih parkov in dvorcev. V bližini se nahaja tudi dvorec Herberstein, ki ima lasten živalski park, kjer živi na 40 ha več kot 600 živali in 100 različnih vrst ptic s petih celin.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 21.12.
Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše število potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja
SLOVENIJA - GRADEC - SLOVENIJA
Odhod avtobusa ob 7:30 uri iz Ljubljane. Po avtocesti se bomo odpeljali do Avstrije in najprej obiskali čokoladnico Zotter, kjer boste lahko poskusili več vrst različnih čokolad in si ogledali tudi del proizvodnje čokolade ter obiskali živalski vrt. Po obisku čokoladnice si bomo ogledali staro mesto Gradec, ki je uvrščeno tudi med Unescovo kulturno dediščino in se razprostira na obeh straneh Mure. Videli bomo urni stolp, katedralo, mavzolej, v katerem počiva Ferdinand II., deželno hišo in se sprehodili po glavni ulici ter se po želji povzpeli na grad. Ogledali si bomo še dve modernejši arhitekturni zanimivosti: Hišo umetnosti, ki je videti kot modro svetlikajoči se mehurček in Murinsel, od koder bomo lahko videli mesto tudi iz druge perspektive. Nekaj prostega časa za samostojno sprehajanje in obisk adventnih sejmov. Zvečer se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

10587A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine in parkirnine
  • obisk čokoladnice Zotter in ogled njihovega živalskega vrta (audioguide vodenje v slovenskem jeziku)
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • odhod iz Kopra ali Nove Gorice 15,00 EUR /osebo