Novoletna Bratislava - 4 dni

Bratislava je mesto pozitivne energije in življenja. Njene palače, veličastni grad nad mestom, domačini željni zabav vam zagotavljajo, da boste navdušeni nad njenimi čari.

od165 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od132
Destinacija

Slovaška - dežela v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava je polno pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin na sotočju temne Morave in svetlejše Donave ter Mali Karpati porasli z vinsko trto in gozdovi so najbolj priljubljene izletniške točke. Ni zanemarljivo omeniti tudi, da je že pred davnimi leti sam W. A. Mozart dejal, da so Bratislavčanke najlepše ženske na svetu, verjetno velja podobno tudi za fante...


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.12.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA - BRATISLAVA
Odhod avtobusa ob 5:00. Vožnja proti prestolnici Slovaške - Bratislavi, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo ter obiskali elitno četrt z narodnim gledališčem, ki je zrasla v zadnjih letih ob nabrežju Donave. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Ogledali si bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo in Lisztovo hišo ter palačo družine Keglevic, kamor je med drugim rad zahajal Beethoven. V popoldanskih urah bomo imeli nekaj prostega časa, ki ga bomo lahko izkoristili za nakupe na stojnicah. Sledila bo namestitev v hotel. Zvečer možnost obiska 95 metrov visokega razglednega stolpa UFO (doplačilo), s katerega se odpira čudovit razgled na mesto. Nočitev.

2. DAN: BRATISLAVA – MALI KARPATI
Po zajtrku se bomo z avtobusom povzpeli na grajski grič in si ogledali bratislavski grad. Po ogledu gradu se bomo odpeljali v romantično pokrajino Malih Karpatov (doplačilo). Nežne gričke že stoletja pokrivajo vinogradi. Poleg okusnega vina je pokrajina znana še po tradicionalni slovaški majoliki. Obiskali bomo delavnico, kjer nam bodo odkrili skrivnosti izdelave priljubljene keramike. V eni izmed vinskih kleti bomo izvedeli vse o slovaških vinih, ki jih bomo seveda tudi poizkusili. Sledila bo vrnitev v mesto ter priprave na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja na prostem ali v diskoteki.

3. DAN: BRATISLAVA
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega gradu Devin (doplačilo), ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo in še danes kraljuje na sotočju rek Morave in Donave. Zaupali vam bomo skrivnost Deviškega stolpa. Po ogledu prosto..

4. DAN: BRATISLAVA – LJUBLJANA
Po zajtrku še zadnji sprehod po Bratislavi in odhod proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v pozno popoldanskih urah.


10523, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi (hotel ***)
  • zunanji ogledi po programu
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • izlet v Male Karpate z degustacijo 15,00 EUR /osebo
  • UFO 7,40 EUR /osebo
  • enoposteljna soba 70,00 EUR /osebo
  • vstopnina v grad Devin 10,00 EUR /osebo