Novoletna Budimpešta in Bratislava

Ogled madžarske prestolnice in nepozabno silvestrovanje na najdaljšo noč v letu v Bratislavi.

od145 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od130,5
Destinacija

Slovaška - dežela v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava je polno pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin na sotočju temne Morave in svetlejše Donave ter Mali Karpati porasli z vinsko trto in gozdovi so najbolj priljubljene izletniške točke. Ni zanemarljivo omeniti tudi, da je že pred davnimi leti sam W. A. Mozart dejal, da so Bratislavčanke najlepše ženske na svetu, verjetno velja podobno tudi za fante...


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.12.
ČAS POTOVANJA: 3dni / 2 noči
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45
ČAS ZA PRIJAVO: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa ob 2.30 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev Sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe ter možnost, da si mesto ogledate še z druge perspektive, na panoramski vožnji z ladjico po Donavi (doplačilo). Popoldne se bomo zbrali na dogovorjenem mestu in se odpravili do prestolnice Slovaške. Prihod v hotel in nočitev.

2. DAN: BRATISLAVA – MALI KARPATI
Po zajtrku bo sledil ogled Bratislave. Z avtobusom se bomo povzpeli na grajski grič in si ogledali bratislavski grad. Po ogledu gradu se bomo peš odpravili do glavnega trga. Pot nas bo vodila mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat, Michalovega stolpa, po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica, ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh Beethoven. Sprehodili se bomo mimo veličastne Martinove katedrale, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje, ter pomahali maskotam mesta Schone Nazyji, Čumilu in ostalim. Popoldne se bomo odpeljali v romantično pokrajino Malih Karpatov (doplačilo). Nežne gričke že stoletja pokrivajo vinogradi. Poleg okusnega vina je pokrajina znana še po tradicionalni slovaški majoliki. Obiskali bomo delavnico, kjer nam bodo odkrili skrivnosti izdelave priljubljene keramike. V eni izmed vinskih kleti bomo izvedeli vse o slovaških vinih, ki jih bomo seveda tudi poizkusili. Sledila bo vrnitev v mesto ter priprave na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja v restavraciji ali na prostem.

3. DAN: BRATISLAVA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega gradu Devin (doplačilo), ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo in še danes kraljuje na sotočju rek Morave in Donave. Zaupali vam bomo skrivnost Deviškega stolpa. Popoldne bo možnost obiska 95 metrov visokega razglednega stolpa UFO (doplačilo), s katerega se odpira čudovit razgled na mesto. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.


10514, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • vse cestnine in parkirnine
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljni sobi
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • razgledni stolp UFO 7,40 EUR /osebo
 • vožnja z ladjico 12,00 EUR /osebo
 • grad Devin 10,00 EUR /osebo
 • Mali Karpati 15,00 EUR /osebo