Praznični Zagreb in Banja Luka - advent

Nepozabna kombinacija prazničnega Zagreba in Banja Luke!

od105 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od73,5
Destinacija

Vsi narodi ljubijo svojo domovino in jo imajo za najlepšo. Hrvatje svojo domovino po prvem stihu nacionalne hime naslavljajo Lepa naša. Republika Hrvaška je evropska parlamentarna država in je del evropske politične in kulturne zgodovine. Glede na velikost se uvršča med srednje velike evropske države. Želimo vam, da bi vsi, ko boste obiskali Hrvaško iz nje odnesli najlepše spomine.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.11., 7.12., 14.12., 21.12., 26.12., 27.12.
Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Čas za prijavo: 15 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 45
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – BANJA LUKA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Vožnja preko mejnega prehoda Obrežje, mimo Zagreba, do Okučanov in čez mejni prehod Gradiška v Bosno in Hercegovino. Po prestopu meje bo sledila vožnja po novi avtocesti do Banja Luke. Ogled mesta z glavnimi znamenitosti: Narodna skupščina Republike Srbske, trdnjava Kastel, Gospodska ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice,... Sledila bo namestitev v hotel in prosto za odkrivanje nočnega življenja. Možnost večerje (doplačilo).

2. dan: BANJA LUKA – ZAGREB - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Hrvaški. Po prihodu v Zagreb, ki spada med najlepša in najbolj slikovita mesta v Srednji Evropi, si bomo ogledali glavne znamenitosti spodnjega in gornjega mesta. Sledil bo sprehod po najdaljši zagrebški ulici Ilici do znamenitega trga Bana Jelačića. Pot nas bo vodila do Markovega trga in cerkve Sv. Marka, simbola Zagreba, ter dalje do Banskih dvorov, kjer ima danes svoje prostore hrvaška vlada. V predelu Kaptol si bomo ogledali mestno katedralo, ki velja za pravo neogotsko lepotico. Sledil bo prosti čas za samostojno pohajkovanje po predbožičnem sejmu. Pozno popoldan odhod proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


10532, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 27,00 EUR /osebo
  • večerja 19,00 EUR /osebo