Zbor parkljev v Celovcu in Vrbsko jezero - advent

Pojdite z nami na avstrijsko Koroško, nakupite božična darilca na sejmu in si oglejte nepozaben zbor parkljev v Celovcu.

od22 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od19,8
Destinacija

Avstrija; dežela z neokrnjeno naravo, visokimi vrhovi Alp, ki se mogočno dvigajo v nebo, bogata kulturna dediščina in čudovita mesta - vse to je dežela na severni strani Alp.Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic, ki leži ob lepi modri Donavi. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 23.11.
Čas potovanja: 1 dan
Čas za prijavo: do 14 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
Najmanjše število potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja
Slovenija - Celovec in Vrbsko jezero - Slovenija
Odhod avtobusa ob 10. uri s parkirišča Dolgi Most v Ljubljani. Sledila bo vožnja mimo Kranja proti Avstriji. Najprej bomo obiskali kraj Vrba oziroma Velden ob Vrbskem jezeru. Sprehod po promenadi do jezera in nekaj prostega časa za kavico, nakupe ali kuhano vino. Mestece ponuja fantastičen pogled na Vrbsko jezero za super nepozabne selfi-je, kraj pa sicer slovi tudi po gradu, kjer je bila posneta tv nadaljevanka „Grad ob Vrbskem jezeru“ z Uschi Glas in Roy Blackom. Pot bomo nadaljevali proti prestolnici avstrijske Koroške, Celovcu, kjer se bomo sprehodili po pisanem mestnem središču. Ogledali si bomo mestno hišo z glavnim mestnim trgom, ki ga varuje celovški zmaj, stolnico Sv. Egidija, stari trg, deželno palačo… Nekaj prostega časa bo za samostojno pohajkovanje. Praznični vrvež, številne stojnice ter vonj po kuhanem vinu in drugih prazničnih dobrotah vas bodo zagotovo očarali. Ob 19. uri je predviden začetek tradicionalnega dogodka, ki je prava paša za oči. Gre za enega največjih zborov parkljev, parkljevk, čarovnic in drugih prazničnih mask, ki se bodo sprehodile od železniške postaje do starega trga. Lani se je zbralo več kot 1000 mask, ki jih je spremljalo okrog 50.000 navdušenih obiskovalcev. Po ogledu sprevoda se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

17566, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine, pristojbine in parkirnine
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV