Adventni Beograd

Nepozabni Beograd v adventnem času. Manjkali ne bosta srbska kulinarika in glasba.

od99 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od89,1
Destinacija

Pridite k nam v Beograd, kjer se boste počutili kot doma. Beograjčani trdijo, da to ni turistični slogan, ampak čista resnica. Mesto je nenavaden mozaik bogate kulture, zgodovine, naroda, ... Prav vsak lahko najde tu nekaj, kar ga spominja na dom oz. se prepusti zapeljati njihovemu šarmu. Tu bomo lahko občutili vzhodnjaško strast in evropsko gospodarstveno naravnanost.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 7.12., 14.12., 21.12.
Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BEOGRAD
Odhod avtobusa ob 2:00 iz Ljubljane proti Hrvaški in Srbiji po skoraj neskončno ravni cesti »bratstva in enotnosti« do Beograda. Dopoldan panoramski ogled Novega Beograda. Videli bomo Kitajsko ambasado, ki je bila porušena v napadih Nata, SAVA center, nekdanji sedež partije, Park neuvrščenih… Preko slavnega Brankovega mostu se bomo podali na Dedinje, do Hiše cvetja, kjer si bomo ogledali grob Josipa Broza Tita, ter mimo stadionov Crvene Zvezde in Partizana. Nekaj prostega časa v centru mesta in nadaljevanje ogledov, kjer bomo videli Trg republike, knez Mihajlovo ulico in slavno trdnjavo Kalamegdan. Namestitev v hotelu. Za ljubitelje srbske kulinarike in glasbe ponujamo možnost tradicionalne večerje (doplačilo), nočitev.

2. DAN: BEOGRAD – LJUBLJANA
Po zajtrku imate možnost, da se odpravite z nami na ogled Avale (doplačilo). Ogled Meštrovićevega spomenika neznanemu junaku, ki je narejen v obliki mavzoleja. Povzpeli se bomo na obnovljeni telekomunikacijski stolp (204 m) z nepozabnim panoramskim razgledom na Vojvodino in Šumadijo. Vrnitev v Beograd in prosto za zadnje nakupe ali tradicionalno kavo na Terazijah. Za slovo od Beograda ponujamo še ogled iz druge perspektive – Beograd iz ladjice. Šele tako boste spoznali lepoto »Ušča«. Po panoramski vožnji z ladjico sledi odhod proti domu, kamor prispemo predvideno v nočnih urah, in obvezen ogled filma iz bogate Jugo filmske zakladnice.


10521A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljni sobi
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo
  • izlet na Avio 12,00 EUR /osebo