Adventna Banja Luka

Trdnjava Kastel, Banski dvori, vas Delibašino selo in ogled Trapistovskega samostana Marije Zvezde Banja Luka.

od99 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od89,1
Destinacija

Bosna in Hercegovina - dežela različnih kultur. Glavno mest Sarajevo se razprostira na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo obeležja, zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka kakor tudi osmanskega obdobja. Mesto se lahko pohvali s številnimi festivali, Baščaršijskimi nočmi in ne nazadnje tudi s tradicionalno glasbo ter kulinariko.

V Trapistovskem samostanu Marije Zvezde Banja Luka v Delibašinem selu redovniki še danes po svoji recepturi proizvajajo sir trapist in odlično pivo.
Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.11., 7.12., 14.12., 21.12.

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – BANJA LUKA
Odhod avtobusa ob 5.uri iz Ljubljana. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez mejni prehod Obrežje, mimo Zagreba do Okučanov in čez mejni prehod Gradiška v Bosno in Hercegovino. Po prestopu meje vožnja po novi avtocesti do Banja Luke. Ogled mesta z glavnimi znamenitosti: Narodno skupščino Republike Srbske, trdnjavo Kastel, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice,... Sledi nastanitev v hotelu in prosto za odkrivanje nočnega življenja. Možnost večerje z živo glasbo (doplačilo).

2. dan: BANJA LUKA – JAJCE – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali do vasice Delibašino selo (doplačilo) in si ogledali Trapistovski samostan Marije Zvezde Banja Luka. Nekoč je bil to eden izmed treh samostanov tega reda v bivši Jugoslaviji, danes pa je edini še delujoči na območju Balkana. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banja Luke. Redovniki še danes po svoji recepturi proizvajajo sir trapist in odlično pivo. Nekaj prostega časa, nato se vrnemo v Banja Luko. Popoldan odhod proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah..


10522A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 20,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
  • večerja 19 EUR
  • izlet v Delibašino selo 15 EUR