Adventni Rimini in San Marino

Sprostitev v atraktivnem italijanskem mestu Rimini z ogledom številnih znamenitosti in sprehod po Republiki San Marino.

od99 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od74,25
Destinacija

Rimini ali dežela neskončnih peščenih plaž, kot mu pravijo, leži ob Jadranskem morju, v provinci Emilia Romagna. Oglejte si osrednje znamenitosti starega mestnega jedra, kot so tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Za ljubitelje lepih, peščenih plaž in dobre zabave je to pravi kraj, ki ga morate obiskati.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.11., 7.12., 14.12., 21.12.
Čas potovanja: 2 dni/1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – BOLOGNA – RIMINI
Odhod avtobusa ob 5.00 s parkirišča Dolgi Most v Ljubljani. Vožnja po severni Italiji do Bologne, ki si jo bomo ogledali. Bologna je mesto z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu: to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Sledila bo vožnja do Riminija. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: SAN MARINO – RAVENA – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu in si ogledali znamenitosti: Avgustov slavolok, tempelj Malatesto, Tiberijev most. Sledi vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina in do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in mogoče tudi nakupe priložnostnih spominkov. V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


10518A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV

Popusti

  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem:
  • mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo