Adventni Dunaj in Bratislava

Adventni sprehod po ulicah adventne Bratislave, nato pa obiščite še Dunaj, ki je v prazničnem času nekaj posebnega.

od85 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od76,5
Destinacija

Dunaj je ena najlepših svetovnih prestolnic. Ob lepi, modri Donavi se poleg znanih umetnikov iz glasbe, arhitekture oglašajo še spomini na čas, ko je na Dunaju pesnil France Prešeren in ustvarjal arhitekt Jože Plečnik, svoj pečat pa so dali tudi drugi Slovenci. Danes Dunaj privablja ljubitelje s področja glasbe, slikarstva, arhitekture in drugih umetnosti. Mesto vas popelje na sprehod od bogate zapuščine preteklosti do sodobnega življenja 20. stoletja.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.11., 7.12., 14.12., 21.12.
Čas potovanja: 2 dni/1 noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BRATISLAVA
Odhod avtobusa ob 4.30 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Vožnja proti Bratislavi, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z avtobusom se bomo povzpeli na grajski grič in si ogledali bratislavski grad. Po ogledu gradu bomo pot nadaljevali peš do glavnega trga. Pot nas bo vodila mimo ostankov srednjeveškega obzidja, glavnih mestnih vrat, Michalovega stolpa, po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica, ter palačo rodbine Keglevič, pri kateri je bil pogosto v gosteh Beethoven. Ogledali si bomo veličastno Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje, ter pomahali maskotam mesta Schone Nazyji, Čumilu in ostalim. Popoldan bo možen izlet v vinorodno območje Malih Karpatov (doplačilo), kjer bomo v eni izmed vinarn okušali odlična slovaška vina, medtem pa prisluhnili razlagi o značilnostih slovaških vin. Sledila bo namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: BRATISLAVA – DUNAJ – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do Dunaja. Sprehodili se bomo po središču mesta, mimo zimske palače Habsburžanov Hofburg, cesarske grobnice, do cerkve Sv. Štefana. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


10112A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • prevoz iz Kopra, Nove Gorice in Novega mesta (prijavljenih min. 25 potnikov) 15,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo
 • Mali Karpati 15,00 EUR /osebo