Pariz

Da bo vožnja do Pariza hitreje minila, boste opravili kratek tečaj francoščine ter spoznali delček francoske glasbene in filmske umetnosti.

245 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 208,25
Destinacija

Pariz je brez dvoma eno najlepših in najzanimivejših mest na svetu. Ponuja vam vse od obiska zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja življenja v slogu ˝Joie de vivre˝...Oglejte si otok na Seni, obiščite svetovno poznani muzej Louvre, sprehodite se po Elizejskih poljanah, povzpnite se na Eifflov stolp in uživajte ob osupljivem pogledu na prestolnico.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.10.
Čas potovanja : 5 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – FRANCIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani v popoldanskih urah. Da nam bo vožnja do Pariza hitreje minila, bomo opravili kratek tečaj francoščine ter spoznali delček francoske glasbene in filmske umetnosti.

2. DAN: PARIZ
Po nočni vožnji v dopoldanskih urah prihod v Pariz. Ogledali si bomo Slavolok zmage, Elizejske poljane, trg Concorde. Sledila bo vožnja do hotela in nastanitev. Nekaj časa za počitek in osvežitev, nato se bomo s podzemno železnico podali na ogled najznamenitejšega predela Pariza - Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Ogled bomo zaključili na Pigalu, od koder se bomo odpeljali proti hotelu. Nočitev.

3. DAN: PARIZ
Po zajtrku se bomo odpeljali na izlet v Versailles (doplačilo), ki je znan predvsem po času vladavine sončnega kralja. Ob vrnitvi v Pariz bo sledil ogled mesta. Ustavili se bomo na majhnem otočku na Seni - Ile de la Cite, kjer so nastali prvi zametki Pariza in si ogledali slavno gotsko lepotico - katedralo Notre Dame. Pot nas bo vodila tudi do največjega muzeja na svetu, znamenitega Louvra, s še bolj znamenito sliko Mona Lize. Ljubitelji umetnosti in zgodovine bodo imeli možnost ogleda muzeja (doplačilo), ostali pa se bomo sprehodili po Tuilerijskem parku in trgu Concorde. Večer bomo po želji zaključili z romantično vožnjo z ladjo po reki Seni (doplačilo).

4. DAN: PARIZ - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo z metrojem odpeljali v center mesta. Naš dan bomo začeli z vzponom na Eifflov stolp (doplačilo), nadaljevali pa z ogledom Latinske četrti. Preostanek časa bomo lahko izkoristili za samostojno spoznavanje Pariza, sprehajanje, ogledovanje trgovin, posedanje in klepetanje v kavarnicah ob Seni... Pozno popoldan se bomo odpravili proti Sloveniji.

5. DAN: SLOVENIJA
Po nočni vožnji predviden prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah.


10117, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 2 x nočitev s preprostim zajtrkom v hotelu 2*/3* v dvoposteljni sobi
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje, organizacija
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 79,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
  • izlet v Versailles prib. 35 EUR
  • vožnja z ladjico po Seni prib. 15 EUR