Amsterdam

Muzejska vasica Zaanse Schaans s tipično arhitekturo, mlini na veter in coklarno. Ogled najlepše razstave cvetja, kjer je prava posebnost črni tulipan.

255 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 229,5
Destinacija

Vzpon nizozemskih mest se je začel v poznem srednjem veku z razcvetom trgovanja med Flandrijo, Anglijo in nemškimi trgovskimi mesti. V najpomembnejša poslovna središča so se razvila pristaniška mesta, predvsem Amsterdam. Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto. Koristne informacije o Amsterdamu


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.10.
Čas potovanja: 5 dni/2 noči
Najmanjše št. potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA - AVSTRIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani v popoldanskih urah. Vožnja prek Avstrije in Nemčije.

2. DAN: AMSTERDAM
Prihod na Nizozemsko v dopoldanskih urah in vožnja do Amsterdama. Sledil bo ogled nizozemske metropole in enega najbolj slikovitih mest v Evropi. Ogledali si bomo trg Dam, Židovsko četrt, hišo Ane Frank... Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov. Prosti čas za kosilo in samostojne oglede. Pozno popoldne vrnitev iz mesta v hotel z podzemno železnico. Nočitev.

3. DAN: AMSTERDAM
Po zajtrku se bomo s podzemno železnico lahko odpravili v vedno zanimivo mesto in obiskali kakšnega od muzejev ter dan preživeli ob samostojnem odkrivanju pestre ponudbe prestolnice. Priporočamo izlet Nizozemsko podeželje (doplačilo). Odpravili se bomo do muzejske vasice Zaanse Schaans, severno od Amsterdama, s tipično arhitekturo, mlini na veter in coklarno. Po ogledu bo sledila vožnja do Volendama, idiličnega ribiškega mesteca, s preprosto arhitekturo in starim pristaniščem, kjer bo na ogled še veliko lesenih ladij. Nekaj prostega časa bo za sprehod in pokušino ribjih jedi v številnih restavracijah ter kosilo, nato pa se bomo vrnili v Amsterdam. Popoldanski čas si bomo lahko popestrili z izletom Tulipani in večerni Rotterdam (doplačilo). Obiskali bomo namreč eno najlepših razstav cvetja na svetu, v Keukenhofu. Poleg številnih tulipanov (celo črnega bomo morda videli) je na ogled tudi drugo cvetje s celega sveta, ki raste, bodisi v rastlinjakih bodisi na prostem. Naš izlet bomo nato nadaljevali do Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali se bomo tudi mestni simbol, 185 m visok stolp Euromast. Na poti do stolpa bomo lahko občudovali eno največjih pristanišč na svetu, ogled pa zaključili z največjo znamenitostjo in arhitekturnim presežkom, Markthalom. Nekaj časa bomo imeli za samostojno raziskovanje in večerjo, nato pa bo sledil povratek v Amsterdam. Nočitev.

4. DAN: AMSTERDAM
Dan bomo izkoristili za spoznavanje prestolnice. Priporočamo plovbo z ladjico po kanalih Amsterdama (doplačilo) ter ogled atraktivnega mesta tudi z druge perspektive. Po končani plovbi prosti čas, ki ga bomo lahko izkoristili za nakup spominkov, kavico ali pivo ter pozno kosilo. V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili na pot.

5. DAN: AMSTERDAM
Nočna vožnja prek Nemčije in Avstrije proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog poldneva.


10580, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu AO Amsterdam v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • izlet Tulipani in večerni Rotterdam 25,00 EUR /osebo
 • izlet Nizozemsko podeželje 23,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 65,00 EUR /osebo
Na kraju samem:
 • vožnja z ladjico cca 13 EUR