Costa Brava

Costa Brava ali "divja obala" se razprostira vse od francoske obale do Blanesa. To je obala s skalnatimi rokavi, z bori poraslimi griči, ki se strmo spuščajo proti morju in skritimi zalivčki. Lloret de Mar na obali Costa Brave je eden najbolj obiskanih in živahnih obmorskih krajev.

od249 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od199,2
Destinacija

Španija - temperamentna dežela onstran Pirenejev, eksotična, nenavadna, romantična; dežela flamenka, kitar in nageljnov, navdušena za nogomet in dolge kolesarske dirke; dežela nenavadnih velikonočnih procesij, dežela starih mest in sodobnih umetnikov. To je dežela mnogih obrazov. Španija... najbolj in najmanj znana med večjimi evropskimi državami. John Hooper, The New Spandiars


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 29.10.

Čas potovanja: 6 dni / 3 noči
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti mest
Najmanjše št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA –ITALIJA–MONAKO
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ob 13.00. Vožnja mimo Fernetičev in po Italiji. V poznih popoldanskih urah prestop italijansko-francoske meje in postanek v kneževini Monako. Sprehod do Oceanografskega inštituta, katedrale in knežje palače. Obisk Monte Carla in sprehod do znamenitega Casina. Nočno potovanje po pokrajini Provansi in Languedocu proti francosko-španski meji.

2. DAN: LLORET DE MAR
V dopoldanskih urah prihod v letovišče LLoret de Mar. Popoldan bomo izkoristili za sprehode ob morju. Zvečer večerja in nočitev.

3. DAN: BARCELONA
Po zajtrku bo možen ogled mesta Barcelona (doplačilo). Z avtobusom se bomo odpeljali do katalonske prestolnice. Panoramski ogled njenih največjih znamenitosti: staro pristanišče s Kolumbovim spomenikom, Gaudíjeve mojstrovine: stavba Casa Batllo in La Pedrera, park Güell (vstopnina za ogled), nedokončani tempelj svete družine - Sagrada Família (vstopnina za ogled); park La Ciutadela, Montjuich z olimpijskimi objekti, stadion Camp Nou (vstopnina za ogled), staro mestno središče (Barrio Gotico) s katedralo, eno najlepših tržnic Evrope–La Boquerija in seveda najpopularnejšo mestno ulico Ramblas. Popoldne bo nekaj časa na voljo tudi za samostojno raziskovanje mesta ali obisk katerega izmed številnih muzejev. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer možnost ogleda predstave viteških iger z večerjo (doplačilo). Prenočevanje.

4. DAN: FIGUERAS
Po zajtrku bo možen ogled Figuerasa - postanek za ogled Dalíjeve galerije. Teatro Museu Dalí, kjer je na strehi postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana … Popoldan prosto. Za doplačilo se lahko odločite za obisk predstave flamenka– tipičnega andaluzijskega plesa. Večerja in nočitev.

5. DAN: LLORET DE MAR - CANNES – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali iz Lloret de Mara do vasice Grasse, kjer je predviden postanek in obisk ene od tovarn parfumov. Ogledali si bomo potek proizvodnje in imeli tudi možnost ugodnih nakupov. Sledila bo vožnja do Cannesa, ki slovi po vsakoletnem filmskem festivalu, številnih mondenih hotelih in idiličnem starem delu mesta. Sprehodili se bomo do kongresne palače in ob obali mimo številnih znanih hotelov. Privoščili si bomo nekaj prostega časa. Sledi vožnja proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.


10582, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 3 nočitve s polpenzionom v hotelu 3* lux v LLoret de Maru
 • ogledi na poti brez vstopnin
 • stroški vodenja in organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 60,00 EUR /osebo
 • izlet v Barcelono 19,00 EUR /osebo
 • Flamenco cca. 35,00 EUR /osebo
 • ogled predstave viteških iger ali španskega večera z večerjo cca. 45,00 EUR /osebo
 • izlet v Figueras 17,00 EUR /osebo