Bavarski gradovi

Pravljični grad Neuschwanstein, grad Hohenechwangau, znamenitosti Münchna, Kimsko jezero, grad Ludvika II. Bavarskega - Herrenchiemsee.

od134 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od120,6
Destinacija

Vstopimo skupaj v skrivnostni svet nenavadnega vladarja, bavarskega kralja Ludvika II., v njegove romantično-pravljične gradove. Morda nam pričarajo vzdušje iz preteklosti: bogato umetnost, ki je ostala na vseh področjih od glasbe, arhitekture do slikarstva, kiparstva.Doživite šarm starih nemških mest z odlično ohranjenimi spomeniki preteklih stoletij: Münchna, Berlina, Nürenberga.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 1.11.
Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA - LINDERHOF - ETTAL - MÜNCHEN
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vožnja skozi Karavanški predor do gradu Linderhof, ki se nahaja sredi neokrnjene narave in velja za edini grad, ki je bil za časa življenja Ludvika II. Bavarskega tudi dokončan. Sledila bo vožnja do bližnje vasice Ettal, ki je poznana po benediktinski opatiji, ki ima mogočno kupolo narejeno po zgledu božjega groba v Jeruzalemu. Tamkajšnji benediktinci so znani po izdelavi zeliščnih likerjev in pivu, ki ga varijo sami. Odpeljali se bomo mimo najbolj slikovitega in pravljičnega gradu Neuschweinstein, kjer bo postanek za foto stop. Grad leži na razgledni točki s prelepimi gorskimi motivi v ozadju. Na nasprotnem bregu bomo lahko opazovali grad Hohenschwangau, rojstni kraj kralja Ludvika II. Bavarskega. Nadaljevanje vožnje do okolice do Münchna, nastanitev v hotelu in nočitev.


2. DAN: MÜNCHEN - CHIEMSEE - HERRENINSEL - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo ogledali stari center mesta, kjer bomo videli nekaj glavnih znamenitosti Münchna: ostanke mestnih vrat, Kraljevi in Odeonski trg, Pinakoteko, staro Mestno hišo... Pot bomo nadaljevali do Kimskega jezera, ki je največje jezero na Bavarskem. Z ladjo se bomo peljali na enega izmed treh otokov na jezeru - otoka Herren, kjer je si bomo ogledali grad Ludvika II. Bavarskega Herrenchiemsee s čudovitim baročnim vrtom. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede ali malico. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.


10581, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
  • vožnja z ladjico na Herreninsel
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija in DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 35,00 EUR /osebo
  • vstopnina v dva gradova 20,00 EUR /osebo