Čudesa Korzike

Korzika slovi kot »otok lepote« oziroma »kraljica mediteranskih otokov«.

359 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 309
Destinacija

Korzika slovi kot ˝0tok lepote˝ oziroma ˝kraljica mediteranskih otokov˝. Ta naziv je popolnoma upravičen, saj se ponaša s kristalno čistim morjem in peščenimi plažami ter bujno in gorato notranjostjo. Korzičani so na naravne danosti zelo ponosni in to dosledno branijo pred ˝Materjo Francijo˝pod katerim okriljem kljub glasnim pozivom k samostojnosti se še vedno nahajajo. Poleg trmastega značaja, pa otočani slovijo tudi po gostoljubnosti in prijaznosti in vam vedno postrežejo z dobro hrano. Koristne informacije o Korziki


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 26.10.
Čas potovanja: 5dni / 3noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus, Ladja

Program potovanja

1. in 2. DAN: LJUBLJANA – LIVORNO – BASTIA – ALGAJOLA – CALVI
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani v nočnih urah. Vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk, Bologne in Firenc. V Livorno in pristanišče bomo prispeli okoli 7. ure zjutraj. Odhod ladje v mesto Bastia na Korziki bo ob 8. uri zjutraj. Po pristanku bo kratek ogled mesta Bastia - staro mestno jedro s pristaniščem in cerkvijo Janeza Krstnika. Prosti čas bo namenjen tudi kosilu. Zgodaj popoldne se bomo odpeljali čez severni del otoka, ki se imenuje »Visoka Korzika«. Prispeli bomo do najlepših počitniških predelov Korzike in mesteca Saint Florent, ki so ga ustanovili Genovežani v 15. stoletju. Ob zahodni obali bomo pot nadaljevali proti mestom v predelu Balegne, ki slovijo po lepotah in zgodovinskih obeležjih: L’ill Rouse, Algajola in Calvi. Slikovita mesteca bodo tudi cilj tega dne. Tu naj bi se po legendi rodil Krištof Kolumb. Lepa obala Korzike in zanimiva pokrajina se nam bosta vtisnili v spomin; na eni strani morje, na drugi visoki hribi, ki se dvigajo tudi do 1.300 m visoko. Namestitev v hotelu ter prosti čas za sprehod in samostojno raziskovanje. Nočitev.

3. DAN: CALVI – PORTO – PIANA – AJACCIO – PROPRIANO
Po zajtrku (odhod ob 8. uri) bomo iz mesta Calvi zavili v notranjost otoka, a še vedno vozili vzporedno z goratim obalnim področjem. Vozili se bomo skozi narodni park in v daljavi se bodo že pojavljale kalanke, ki so zaradi svojih rdeče obarvanih skal prava paša za oči. Na poti se bomo večkrat ustavili ter občudovali naravo in ostanke Genoveških stolpov. Na naši poti bomo spoznali življenjsko pot človeka, ki je zaznamoval svetovno zgodovino, najbolj opevanega francoskega voditelja Napoleona. V Ajacciu si bomo poleg samega mesta ogledali tudi Napoleonovo rojstno hišo. Sprehodili se bomo po osrednjem delu mesta, po trgih in ulicah, ki s svojimi spomeniki opozarjajo na francoskega cesarja. Pot tega dne bomo zaključili v mestecu Propriano v romantičnem zalivu. Nočitev.

4. DAN: PROPRIANO – FILITOSA – SARTENE – BONIFACCIO – PORTO VECCHIO – ALERIA
Po zajtrku (odhod ob 8. uri) se bomo najprej odpravili proti Filitozi, kraju, kjer je dokazano življenje iz časa neolitika. Ogledali si bomo mesto nenavadnih arheoloških najdb, odkritih šele po drugi svetovni vojni: mesto menhirov in dolmenov. Nadaljevali bomo poti Sartenam, slikovitemu kraju, o katerem je pisal francoski pisatelj Prosper Merimee. Na skrajnem južnem rtu leži Bonifaccio, to je mesto belo obarvanih pročelij hiš, vklesanih v skale. Mesto se dviga visoko nad morje, ima izjemno lego in je zagotovo vredno občudovanja. Čas za ogled in počitek. Nato se bo naša pot obrnila nazaj proti Bastii, in sicer skozi staro, arheološko bogato, pristaniško mesto Porto Vechio do Alerie. V mestecu bo sledila namestitev v hotelu in nočitev.

5. DAN: ALERIA – CORTE – BASTIA – LIVORNO – LJUBLJANA
Po zajtrku (odhod ob 8. uri) se bomo odpravili proti osrednjemu delu otoka in si ogledali še nekdanjo prestolnico otoka, mesto Corte. Bogata zgodovina opeva slavnega moža Pasquala Paolia, politika in domoljuba, po katerem se imenuje tudi edina Univerza na otoku. Po kratkem ogledu bomo pot nadaljevali čez prelaz Ponte Leccio in zaključili naše potepanje po Korziki v pristanišču Bastia. Zgodaj popoldne se bomo vkrcali na trajekt do Livorna. Iz Livorna bomo vožnjo z avtobusom nadaljevali proti Sloveniji, kamor je predviden prihod nekaj po polnoči.


10120, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • ladijski prevoz po programu: Livorno-Bastia-Livorno
 • vodenje
 • organizacija
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 79,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnina v Filitosi in Napoleonovi rojstni hiši