Gradovi južne Češke

Odpravite se iz Slovenije do gradu Rožemberk. Sprehodite se po najlepšem srednjeveškem mestu, Češkem Krumlovu. Iz Čeških Budejovic pa vas bo pot ponesla do Telč.

109 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 81,75
Destinacija

V vseh obdobjih, od zgodnjega srednjega veka do modernih časov, se je na Češkem oblikovala bogata arhitekturna dediščina, ki so ji vojne prizanesle. Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto mest, plemiči čudovite gradove.Glavno mesto Praga leži ob reki Vltavi in velja za eno najlepših evropskih mest.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 5.10., 26.10., 31.10.

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – ROŽEMBERK – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4.00. Vstop potnikov v Celju in Mariboru ter vožnja čez Avstrijo do Češke republike. Najprej se bomo podali v ozko in slikovito dolino zgornjega toka reke Vltave. Kratek postanek za panoramsko fotografijo pod prvim čudovitim gradom - Rožmberk, ki je lociran na vrhu skale nad reko v istoimenski vasici. Nato se bomo podali do Češkega Krumlova, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Evropi in je uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesco. Po ogledu mesta bomo imeli prosti čas za samostojne oglede ali obisk kakšnega muzeja oziroma galerije: galerija enega najbolj slavnih fotografov, Jana Soudeka, muzej marionet, galerija Egona Schieleja, velikega avstrijskega slikarja s pričetka 20. stoletja.... Pot bomo nato nadaljevali proti deželni prestolnici, Češkim Budejovicam. Sprehodili se bomo po starem delu in na trgu Otokarja II videli pravljično fasado renesančne mestne hiše, čudovito baročno Samsonovo fontano in ostanek mestne trdnjave Črni stolp. V popoldanskem času bo možnost vodenega ogleda slavne pivovarne Budvar (doplačilo). Pozno popoldne oziroma zgodaj zvečer bo sledila namestitev v hotelu. Zvečer možnost češke večerje v pivnici (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE – TELČ – SLOVENIJA
Po zajtrku prosto oziroma možnost kratkega, 2,5 urnega, izleta v vasico Hluboka (doplačilo), ki je svetovno znana po istoimenskem čudovitem gradu. V 19. stoletju so ga obnovili v sedanjo romantično podobo, ki ji daje poseben pečat Tudorski arhitekturni slog. Povratek v poznih dopoldanskih urah ter odhod proti naslednjemu starodavnemu mestecu, Telču, ki je ravno tako na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mesto je znano predvsem po odlično ohranjenem srednjeveškem glavnem trgu, ki je obdan z ribniki. Navdušile nas bodo številne lepo ohranjene renesančne palače s pisanimi fasadami in bogata mestna zgodovina. Trg s fontanami, slikovit dvorec in stražni stolpi ponujajo številne možnosti za čudovite fotografije. Počasi bomo zapustili Južno Češko in se mimo Dunaja odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


10123, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo
 • izlet na grad Hluboka in ogled gradu z lokalnim vodnikom 17,00 EUR /osebo
 • večerja v pivnici 19,00 EUR /osebo
 • prevoz iz Kopra, Nove Gorice in Novega mesta (ob prijavljenih najmanj 25 potnikov) 15,00 EUR /osebo
 • voden ogled pivovarne Budvar/Budweiser 10,00 EUR /osebo