Biseri Češke

Oglejte si bisere Češke, kjer bomo obiskali Brno, Kutno Horo, Prago, Češke Budejovice ter Češki Krumlov.

199 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 159,2
Destinacija

V vseh obdobjih, od zgodnjega srednjega veka do modernih časov, se je na Češkem oblikovala bogata arhitekturna dediščina, ki so ji vojne prizanesle. Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto mest, plemiči čudovite gradove.Glavno mesto Praga leži ob reki Vltavi in velja za eno najlepših evropskih mest.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 27.9., 31.10.
Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BRNO – KUTNA HORA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 1.00. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja mimo Dunaja do moravske prestolnice, Brna, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, kjer bomo videli veličastno gotsko Jakobovo cerkev s slavno »ritko«, trg zmage s palačo štirih velikanov in Zeljni trg z slikovito Parnasovo fontano ter se povzpeli na Petrov hrib nad mestom. Čas bo za kakšen prigrizek ali prvo češko pivo – v Brnu varijo okusno pivo Starobrno. Pot bomo nadaljevali proti naslednjemu Češkemu biseru, Kutni hori. Mesto je bilo nekoč prestolnica srebra, ne le na Češkem, temveč po vsej Evropi. O nekdanji moči mesta ter bogastvu in blišču njenih meščanov še danes priča Katedrala Sv. Barbare, ki velja za najpomembnejši gotski sakralni spomenik na Češkem, poleg praške Vidove katedrale. Sprehodili se bomo mimo hiše avtorja češke himne, mimo Jezuitskega samostana, kjer so postavili sprehajališče, ki naj bi po estetiki kipov konkuriralo Karlovemu mostu, ter mimo znamenite kamnite hiše. V predmestju Kutne hore bomo pokukali še v podzemlje cerkve v Sedlecu, kjer so notranjo opremo naredili kar iz kosti umrlih. Pot bomo nadaljevali proti češki prestolnici Pragi, kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: PRAGA
Po zajtrku si bomo imeli možnost ogledati Prago z druge perspektive, in sicer na panoramski vožnji z ladjico po reki Vltavi (doplačilo). O reki je slavno skladbo napisal Bedrich Smetana, med vožnjo z ladjico pa se nam bo ponujalo nešteto možnosti za čudovite fotografije Karlovega mostu in praške graščine Hradčany. Po panoramskem ogledu z ladjico se bomo odpravili na ogled starega dela mesta. Sprehodili se bomo po elegantni Pariški ulici mimo pravne fakultete, židovskega dela Josefov do glavnega trga s slavno astronomsko uro in spomenikom Janu Husu. Po zaviti Karlovi ulici se bomo podali do, po mnenju mnogih, najlepšega mostu na svetu, Karlovega mosta. Čas bo za samostojne oglede ali nakupe. Popoldne bomo imeli možnost obiska največjega gradu na svetu Hradčanov (doplačilo). Sprehod z lokalnim vodnikom čez vsa dvorišča, v veličastno Vidovo katedralo, kraljevo palačo in na koncu še na simpatično Zlato uličko, kjer je nekaj časa bival slavni pisatelj Franz Kafka. Zvečer vam ponujamo doživetje vzdušja prave češke pivnice, kjer bomo lahko preverili, ali je češko pivo res najboljše na svetu.

3. DAN: PRAGA – ČEŠKE BUDJEJOVICE – ČEŠKI KRUMLOV
Po zajtrku se bomo odpravili proti Južni Češki. Ustavili se bomo v Čeških Budejovicah, kjer si bomo ogledali mestni trg s slikovito renesančno mestno hišo in baročno Samsonovo fontano. Po želji se bomo podali na ogled najslavnejšega gradu Južne Češke, gradu Hluboka (doplačilo). Grad se ponaša s čudovitimi vrtovi in romantičnim tudorskim arhitekturnim slogom. V njem so snemali slavno nadaljevanko Arabela. Nadaljevanje poti po dolini reke Vltave do pisanega mesteca Česky Krumlov, ki velja za drugo najlepše mesto na Češkem. Po sprehodu po mestu bo čas za kosilo, zadnje nakupe in odhod proti domu. Vožnja mimo Linza proti Sloveniji, kamor je predviden prihod okrog polnoči.


10598, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje, organizacija
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 27,00 EUR /osebo
 • ogled praškega gradu z lokalnim vodnikom 15,00 EUR /osebo
 • ogled gradu Hluboka z lokalnim vodnikom 15,00 EUR /osebo
 • panoramska vožnja z ladjico po Vltavi - otroci, do 18 let 6,00 EUR /osebo
 • panoramska vožnja z ladjico po Vltavi - odrasli, od 18 let 12,00 EUR /osebo