Švica in Milano

Mondeni mesteci Lugano in Locarno vas bosta prepričali s prekrasnim pogledom na Švicarske Alpe, vtis prestiža pa bomo dopolnili še z obiskom prestolnice Milano.

od117 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od99,45
Destinacija

Švica se s svojim bogastvom, naravnimi lepotami, kulturnim izročilom lahko brez sramu postavi ob bok marsikateri svetovni velesili. Vrhovi alpskih gora se zrcalijo v ogledalu kristalno čistih jezer in spomladi s talečim se snegom polnijo korita dveh evropskih veletokov, ki se rojevata v pogorju sv. Gotharda: reke Rona in mogočnega Rena.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 25.4., 27.4., 1.5., 25.6., 22.8., 29.8., 24.10., 31.10.
Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše število potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – LOCARNO – LUGANO
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 0.30. Vožnja po Italiji do Švice. Najprej se bomo ustavili v Locarnu, ki se nahaja ob jezeru Maggiore in je najnižje ležeče švicarsko mesto. Sprehod po mestu in prosti čas za kavico ali samostojne sprehode. Po želji se bomo lahko povzpeli na hrib Madona del Sasso, od koder je prekrasen pogled na Švicarske Alpe in jezero (doplačilo). Nato bomo pot nadaljevali do bližnjega mesteca Bellinzone. Sprehod po starem mestnem jedru, ki je uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesco. Sledila bo vožnja do Lugana, priljubljenega švicarskega izletniškega mesteca, ki leži ob istoimenskem jezeru. Na potovanju bomo tudi izvedeli, zakaj mu pravijo švicarski Monte Carlo. Sprehod po mestu, nekaj prostega časa ter vožnja proti hotelu v okolici Milana. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: MILANO – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpravili do Milana. Ogled mesta bomo začeli na trgu Piazza Duomo, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo Duomo. Katedrala je največja gotska mojstrovina v Italiji in tretja največja cerkev v Evropi, gradili so jo kar pol tisočletja. Po ogledu se bomo sprehodili pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Sprehod bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


10130, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 29,00 EUR /osebo
 • prevoz iz Celja in Maribora in Novega Mesta (ob prijavljenih najmanj 25 potnikov) 15,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • vzpenjača na Madono del Sasso približno - 9 EUR/osebo