Zakaj izbrati to potovanje?

Novoletni Berlin

Čas potovanja: 3 dni

Cena na osebo že od: 489€

Berlin je neverjetna mešanica glamurja in surovosti, romantične nežnosti davnih dni in stroge modernosti. Je preplet burne zgodovine in ležernih spomladanskih dni v parkih, živahnega nočnega življenja ter številnih muzejev, primernih vsem generacijam. V decembru ulice še dodatno oživijo, Berlinčani pa se veselo zabavajo ter uživajo v druženju ob glasbi in kulinaričnih dobrotah. Pridružite se jim v živahnem, zagotovo premalo poznanem mestu - za mlade in mlade po srcu. Ena najbolj živahnih svetovnih metropol nas čaka, da skupaj vstopimo v novo leto!

map

Odhod: 31.12.2021
Čas potovanja: 3 dni/ 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 15 oseb
Produkt: 19816NY

1. dan: LJUBLJANA–BERLIN

Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Prevoz do letališča v severni Italiji in polet letala proti Berlinu. Po pristanku vklop prazničnega razpoloženja in dobrodošlica mesta s prikupnimi trgi in božično okrašenimi ulicami. Najprej se bomo odpravili na panoramski ogled: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni Hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, opera, nekdanja orožarna, ki je danes zgodovinski muzej, rimskokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery… Sledil bo prevoz do hotela, nastanitev in nadaljevanje raziskovanja mesta. S podzemno železnico se bomo zapeljali skozi moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga, se sprehodili do zgodovinskih Brandenburških vrat –simbola prestolnice, slavoloka zmage ter se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Pozno popoldne se bomo odpravili še na znamenito Unter der Linden, med drevesa, odeta v čarobne praznične luči. Silvestrovanje na mestnih ulicah. Nočitev.

2. dan: BERLIN | zajtrk
Po zajtrku sprehod mimo »rdeče« mestne hiše in največjega božičnega sejma na trgu Aleksanderplatz. Po želji se bomo z vodnikom sprehodili mimo najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel, vse do prehoda Checkpoint Charlie, ki je bil nekoč najbolj znan prehod med razdeljenim Berlinom. Možnost ogleda muzeja (doplačilo), ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. V popoldanskih urah priporočamo obisk starega mestnega jedra v predelu Spandau na obrobju Berlina, kamor se bomo po želji odpravili z vodnikom. Tisti, ki bomo ostali v mestu, pa bomo imeli možnost samostojnih ogledov in nakupov. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: BERLIN–LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree, ki je pravo doživetje z razgledom na panoramo prazničnega mesta. Ljubiteljem muzejev priporočamo obisk kakšnega od številnih umetnostnih muzejev ali muzejev, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, morda izredno zanimiv Židovski muzej, Tehnični muzej ali pa celo vedno živahen berlinski živalski vrt. Ne pozabite, da nas bodo ves čas na poti spremljale bogato okrašene ulice in trgi z božičnimi sejmi. Sledil bo odhod na letališče in polet letala proti severu Italije, kjer je predviden pristanek v poznih popoldanskih urah. Po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz Ljubljana – letališče − Ljubljana
 • letalski prevoz do Berlina in nazaj
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijami 46 cm x 25 cm x 20 cm
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*
 • prevoz letališče – hotel – letališče v Berlinu
 • slovensko spremstvo
 • organizacija potovanja
 • DDV


Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb: 40/os.
 • enoposteljna soba 60 /os.

(druga doplačila):

 • vstopnine potrebno pribl. 30 €/os.

Odkrita beseda:

 • odhod letala z letališča v severnem delu Italije. Glede na razpoložljivost letov se lahko vrstni red ogledov po programu spremeni, vendar program ostane neokrnjen.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0