Vikend v Provansi z letalom

Prepustite se provansalskim čarom za oddih med vikendom.

575,00 EUR
Destinacija

Provansa je ena najbolj sanjskih francoskih pokrajin, ki zaradi svoje lepote vseskozi privablja številne umetnike, ki so se tu opajali z bleščečo mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonjem sivke. Pokrajina je pustila pečat tudi na premnogih znanih slikarskih delih, kakor ga bo s svojim nepozabnim čarom pustila tudi na vas.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - od 575 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 615 EUR

Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 25.3.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 25

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–MARSEILLE–AIX EN PROVENCE
Zbirališče potnikov na beneškem letališču ali na Dolgem mostu, v Ljubljani in avtobusni prevoz do Benetk (doplačilo). Odhod letala iz Benetk proti Marseilleu v opoldanskih urah. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Sledil bo sprehod po »mestu fontan« in ogled nekdanje provansalske prestolnice Aix–en–Provence, čigar zgodovino so zaznamovale znane osebnosti: Paul Cézanne, grof Mirabeau… Prenočevanje.

2. dan: AIX EN PROVENCE–(AVIGNON–CHATEAUNEUF DU PAPE–PONT DU GARD–LES BAUX)–AIX EN PROVENCE / zajtrk
Zajtrk. Priporočamo (doplačilo) izlet do Avignona, mesta papežev. Možnost ogleda največje gotske palače na svetu in znamenitega mostu St. Bénézet (vstopnini za doplačilo), oziroma prosti čas za potep. Sledil bo izlet do vasice Châteauneuf–du–Pape, ene najbolj znanih vinorodnih območij Francije. Tu so prve vinograde zasadili že papeži in tako dali blagoslov vinogradništvu. Obisk ene izmed vinskih kleti in pokušina žlahtne kapljice. Nadaljevanje poti do rimskega akvadukta Pont du Gard ter za zaključek dneva še postanek v Les Baux–de–Provence, eni najprivlačnejših provansalskih vasi, ki je svoje ime dala boksitu. Ogled grajskih ruševin in sprehod po kamnitih ulicah, kjer boste imeli tudi možnost nakupa tipičnih provansalskih izdelkov. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: AIX EN PROVENCE–(ARLES–CAMARGUE–AIGUES MORTES–STES MARIES)–AIX EN PROVENCE / zajtrk
Zajtrk. Zjutraj obisk slikovite provansalske tržnice, nato pa za doplačilo možen izlet do narodnega parka Camargue, ki je znan po svojem bogatem rastlinstvu in živalstvu. Na poti se boste ustavili v »Van Goghovemu« Arlesu, kjer se boste sprehodili okrog veličastnega amfiteatra (vstopnina za doplačilo). Sledila bo vožnja po območju, kjer se pasejo divji kamarški konji in biki, v Aigues–Morte. To je utrjeno srednjeveško mesto, ki ga je zgradil Ludvik IX. Sveti za vkrcanje na enega izmed križarskih pohodov. Vožnja do prestolnice ob morju–Stes–Maries–de–la–Mer, kjer vsako leto prirejajo nadvse zanimiv romski festival. Možnost vožnje z ladjico, ki vas zapelje po reki navzgor in omogoči ogled specifičnega obrežja Petit Rhône (doplačilo). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: AIX EN PROVENCE–(MARSEILLE–CHATEAUX D’IF)–MARSEILLE–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku za doplačilo možen izlet v Marseille ter ogled mesta in sprehod po pristanišču, da začutite utrip mediteranskega mesta. Možnost obiska čudovitega muzeja evropskih in mediteranskih civilizacij (doplačilo). Vožnja z ladjico na otok Chateau d´If, ki je postal slaven zaradi legende o grofu Monte Kristo. Popoldan še kratek avtobusni ogled mesta ter vzpon do cerkvice Notre Dame de la Garde, od koder je prelep razgled na staro pristanišče ter otoček Chateau d´If. Prevoz na letališče ter odhod letala proti Benetkam v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).


19386, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom in ročno prtljago do 10 kg (max. dim. 56x45x25cm)
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje)
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 40,00 EUR /osebo
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • izlet v Marseille z ladjo do otoka in vstopnino v grad If (najmanj 15 oseb) 85,00 EUR /osebo
 • prevoz na letališče (najmanj 15 oseb) 60,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba (za 3 noči) 120,00 EUR /osebo
 • izlet v Avignon z degustacijo vina (najmanj 15 oseb) 82,00 EUR /osebo
 • izlet v Camargue (najmanj 15 oseb) 75,00 EUR /osebo
 • vožnja z ladjico po Camargue 11,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti):

 • vstopnine pribl. 10 EUR na znamenitost
 • karta za avtobus 1,1 EUR na vožnjo

Opomba

 • Pridržujemo si pravico do spremembe datuma in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza in načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Prijavi se na e-novice