Vikend v Budimpešti

Naj bo vaš vikend drugačen, obarvan z madžarskim utripom življenja. Preživite ga v prestolnici in se sprehodite med njenimi znamenitostmi.

od99 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od94,05
Destinacija

Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Ko temu dodamo hrano in vino z glasbo v čardi, nas povsem prevzameta madžarski melos in temperament.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 4.4., 25.4., 27.4., 24.10., 31.10.

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa ob 5.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Z avtobusom in peš si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Popoldan bo sledila namestitev v hotelu. V večernih urah možnost prave madžarske večerje (doplačilo), kjer bomo spoznali dobrote madžarske kuhinje ter lepote madžarskih plesov in glasbe.

2. DAN: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA
Po zajtrku bomo najprej imeli možnost, da si mesto ogledamo še z druge perspektive, na panoramski vožnji z ladjico po Donavi (doplačilo). Plovba po potekala od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Sledil bo »skok«’ čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača ter od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa bomo imeli za kosilo, nato pa bo sledil panoramski ogled Citadelle, zadnje fotografije ter odhod proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.


10113, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine in parkirnine
  • nočitev z zajtrkom v hotelu*** v dvoposteljnih sobah
  • turistično vodenje
  • organizacija izleta
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • tradicionalna večerja 24,00 EUR /osebo
  • vožnja z ladjico po Donavi 13,00 EUR /osebo
  • enoposteljna soba 30,00 EUR /osebo