Transilvanija - dežela grofa Drakule

Transilvanija, imenovana tudi Sedmograška, se ponaša s čudovito naravo, odlično ohranjenimi srednjeveškimi mesti, kulturno pestrostjo ter z izredno razgibano in zanimivo zgodovino.

199 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 149,25
Destinacija

Romunske pokrajine so izredno privlačne in raznovrstne. Zgodbe o Drakuli iz Transilvanije se tu ujemajo z mirno, lagodno krajino. Navdušila pa vas bodo tudi slikovita mesta, taborske cerkve, frankovske domačije, značilna srednjeevropska podeželjska krajina, kjer še vedno živi polovica prebivalstva in se način življenja močno opira na staro izročilo ter stare navade.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 29.10.
Čas potovanja: 4 dni / 2 noči
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – MADŽARSKA – ROMUNIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi Most v Ljubljani v poznih popoldanskih oziroma večernih urah. Pot nas bo vodila mimo Blatnega jezera in Budimpešte, proti vzhodu, do romunske meje.

2. DAN: SIGHISOARA – SIBIU
V dopoldanskih urah bomo prispeli v mestece Sighisoara. Mesto je od leta 1999 na svetovni listi Unesca, svetovno znano pa je predvsem kot rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Lepo ohranjeno mestno jedro, obrambni zidovi in mestna vrata nas bodo popeljali v daljno preteklost 14. stoletja, ko je bilo to mesto eno najbolj utrjenih v tem delu sveta. Seveda se bomo ustavili tudi pri rojstni hiši krvoločnega grofa, nato pa pot nadaljevali proti mestu Sibiu, ki je eno najbolj multikulturnih mest etnično nekoč še bolj pestre Transilvanije. Sibiu imenujejo tudi perla Transilvanije. Nemška različica imena mesta je Hermanstadt in ravno priseljenci iz nemških dežel so skozi zgodovino temu elegantnemu mestu s številnimi palačami, trgi in pisanim kulturnim utripom dali poseben pečat. Sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: SIBIU – BRASOV – SIBIU
Po zajtrku se bomo odpravili v Brasov, še eno slikovito mesto Transilvanije, ki se ponaša s slavno gotsko Črno cerkvijo, elegantnim glavnim trgom, različnimi pravoslavnimi cerkvami… Popoldne bomo pot nadaljevali po sledovih Drakule in se zapeljali do gradu Bran (doplačilo), ki ga imenujejo tudi grad grofa Drakule. Ogledali si bomo grad z zanimivo opremo iz različnih časovnih obdobij ter začutili duh grofa Drakule. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Mestece se ponaša tudi z velikim ljudskim bazarjem, kjer bomo imeli možnost spoznati romunsko obrt, ulično hrano in si privoščiti degustacijo vina ali rakije. Po ogledu vožnja mimo Brasova nazaj proti Sibiu do hotela. Nočitev.

4. DAN: SIBIU – HUNEDOARI - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo podali na pot proti mestecu Hunedoara na zahodu Transilvanije. Tam stoji največji grad v Romuniji, v katerem je živel slavni madžarski kralj Matija Korvin, pri nas bolj znan kot Kralj Matjaž. Ogled gradu (doplačilo), kjer naj bi bil po nekaterih podatkih v grajski ječi nekaj časa zaprt grof Drakula. Graščina velja za enega najlepših gotskih objektov v Evropi. Po ogledu gradu se bomo odpravili proti Madžarski in Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah.


10121, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi (predviden hotel je Ibis Hermanstadt v središču mesta Sibiu)
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja in DDV
Obvezna doplačila
Na kraju samem:
  • turistična pristojbina 1,50 EUR/osebo (obvezno za vse odrasle nad 18 let)
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 45,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
  • vstopnina v Grad Hunedoara pribl. 10 EUR
  • izlet do dvorca Bran in ogled gradu pribl. 15 EUR