Romunija - srednjeveška mesta pod plaščem grofa Drakule

Pridružite se nam na enem izmed potovanj v Romunijo, kjer se zgodbe o Drakuli iz Transilvanije ujemajo z mirno, lagodno krajino. Navdušila pa vas bodo tudi slikovita mesta, taborske cerkve, frankovske domačije, značilna srednjeevropska podeželska krajina, kjer še vedno živi polovica prebivalstva in se način življenja močno opira na izročilo ter stare navade.

339,00 EUR
Destinacija

Romunske pokrajine so izredno privlačne in raznovrstne. Zgodbe o Drakuli iz Transilvanije se tu ujemajo z mirno, lagodno krajino. Navdušila pa vas bodo tudi slikovita mesta, taborske cerkve, frankovske domačije, značilna srednjeevropska podeželjska krajina, kjer še vedno živi polovica prebivalstva in se način življenja močno opira na staro izročilo ter stare navade.

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 40 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom.

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 339 EUR
 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 369 EUR

Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 27.3.
Čas potovanja: 6 dni / 4 noči
Najmanjše število potnikov: 35/45
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–ORADEA
Odhod avtobusa predvidoma ob 22. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja mimo Celja, Maribora vse do madžarsko−romunske meje.

2. dan: ORADEA-–CLUJ NAPOCA-TURDASIGHIOSARA / večerja
Zjutraj prihod v Romunijo in vožnja do Cluj Napoca. Cluj-Napoca ali Klausenburg predstavlja eno od sedmerih utrjenih citadel, katere začetki segajo v 2 st.p.n.š., danes pa je univerzitetno središče s šestimi državnimi in številnimi privatnimi univerzami. Krajša vožnja do Turde, kjer se nahaja rudnik soli. Rudnik so v srednjem veku izkoriščali za izkopavanje soli, danes pa je nabolj obiskana znamenitost Transilvanije in eden lepših podzemnih krajev na svetu. Popoldan ogled srednjeveškega mesta Sighiosara, dragulj iz 16 st.. Sprehodili se boste po skrivnostnih tlakovanih ulicah, ki jih obdaja devet stolpov in si ogledali rojstno hišo Vlada Tepeša oz transilvanskega grofa Drakula. Med leti 1456 in 1462 je bil vladar pokrajine Wallachia in je navdihnil pisatelja Bram Stokerja, da je napisal izmišljeno fikcijo o Grofu Drakula. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: SIGHIOSARA-PREJMER–BRASOV-BRANSINAIA / zajtrk, večerja
Zajtrk in obisk vasice Prejmer, kjer si boste ogledali največji in najlepši primer srednjeveške utrjene cerkve v državi. Vožnja v Brasov, ki ga imenujejo tudi vrata Transilvanije. Z bleščečo arhitekturo gotike, baroka in renesanse je Brasov eden od najbolj obiskanih mest Romunije. Sprehod čez staro mestno jedro in ogled črne cerkve, citadele in mestne hiše iz 18 st.. Naprej do srednjeveškega gradu v Branu, kjer je del svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se boste skozi temačne in srhljive sobane, ki vas hipoma prestavijo v drugo obdobje. Sledi vožnja do Sinaije - biser Karpatov, nastanitev v hotelu in večerja ter prenočevanje.

4. dan: SINAIA–BUKAREŠTA / zajtrk, tradicionalna večerja
Po zajtrku si boste ogledali pravljični grad Peles, ki so ga zgradili leta 1875 za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali za kraljevo poletno rezidenco. Nadaljevanje poti v Bukarešto in ogled prestolnice, ki so jo poimenovali tudi "mali Pariz". Prestolnica je 10 največje mesto v Evropi in šteje več kot 1,5 milijona prebivalcev. Bohoti se s slavolokom zmage, zgradbo romunskega parlamenta, ki je celo druga največja stavba na svetu, operno hišo, filharmonijo, trgom Revolucije in Univerzitetnim trgom, Avenijo Enotnosti ... Nastanitev v hotelu in večerja v tradicionalni romunski restavraciji s folklornim programom. Nočitev.

5. dan: BUKAREŠTA–SIBIU/ zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi ogled nekdanje Ljudske palače, današnji parlament Romunije, ki je zrasla v obdobju totalitarne vladavine Nicolae Ceausesa, ki je želel svoje komplekse majhnosti potešiti z megalomanskimi presežki. Zgradba ima več svetovnih rekordov - slovi kot najtežja, največja in najdražja administrativna zgradba. Nadaljevanje vožnje v mesto Sibiu, nekoč kralj med transilvanskimi mesti je prijetno srednjeveško mesto z evropskim šarmom. Leta 2007 je bilo mesto izbrano za kulturno prestolnico Evrope, leta 2018 pa je bilo kulinarična prestolnica Evrope. Sprehod po starem mestnem središču, ki slovi po domači obrti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: SIBIU–ALBA IULIA–TIMIOSARA–LJUBLANA / zajtrk
Zajtrk in vožnja do kraja Alba Iulia, prestolnico rimske province Dacia, ki je bila v preteklosti prizorišče kronanj romunskih kraljev. Ogledali si boste staro mestno središče zgrajeno v obliki zvezde, mogočno citadelo, cerkev Sv. Mihaela, … Po ogledu vožnja v Timiosaro, ki je danes največje mesto v romunskem Banatu in hkrati eno najbogatejših in razvitih mest Romunije. Ogled mestnega trga, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljeju nekdanjega romunskega predsednika Ceausesca. V popoldanskih urah slovo od Romunije in vožnja proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.


Dobro je vedeti

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

 • CELJE: dvorana Zlatorog približno 50 minut po odhodu iz Ljubljane
 • SLOVENSKA BISTRICA: izpred Špara približno 70 minut po odhodu iz Ljubljane
 • MARIBOR: avtobusna postaja Mlinska ulica približno 90 minut po odhodu iz Ljubljane
 • MURSKA SOBOTA: Petrol, približno 105 minut po odhodu iz Ljubljane

85606, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 1 prenočevanje z zajtrkom in 3 polpenzioniv hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • tradicionalna romunsko večerjo
 • ogledi po program brez vstopnin
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR /osebo
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 80,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • strošek vstopnin po programu pribl. 35 EUR