Rimini in San Marino

Živahno življenje riminske riviere smo povezali z ogledom miniaturne državice San Marino in raznimi oblikami zabave, ki ta del Italije nudi.

od89 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od71,2
Destinacija

Rimini ali dežela neskončnih peščenih plaž, kot mu pravijo, leži ob Jadranskem morju, v provinci Emilia Romagna. Oglejte si osrednje znamenitosti starega mestnega jedra, kot so tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Za ljubitelje lepih, peščenih plaž in dobre zabave je to pravi kraj, ki ga morate obiskati. Koristne informacije o Riminiju


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 26.10., 31.10.
Čas potovanja: 2dni / 1noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BOLOGNA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Vožnja po severni Italiji do Bologne, ki si jo bomo ogledali. Bologna je mesto z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldne prihod na »romanjolsko« riviero. Nastanitev v hotelu v okolici Riminija in nočitev.

2. DAN: RIMINI – SAN MARINO – SLOVENIJA
Po zajtrku ogled starega mesta Rimini. Sprehodili se bomo po starem delu, kjer bomo videli trdnjavo, slavolok in most Tiberio, Sledila bo vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata Sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike Sv. Marina in do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic in nakupe priložnostnih spominkov, njihovih daleč poznanih likerjev in usnjene galanterije. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.


10518, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine
  • pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija in DDV

Popusti

  • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem:
  • obvezna mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 23,00 EUR /osebo