Rim s hitrim vlakom - na poti med angeli in demoni

VRHUNCI POTOVANJA: krščanske katakombe - Kolosej – rimski forumi – rimski vodnjaki in baročni trgi - vatikanska država.

475,00 EUR
Destinacija

Rim - večno mesto želja in cilj številnih popotnikov iz celega sveta. Različna zgodovinska obdobja so temu mestu zapustila številne, neprecenljive spomenike: Pantheon, Kolosej, Kapitol, Španske stopnice.Mesta pod mogočnim Vezuvom čuvajo tisočletno zgodovino in Pompeji pripovedujejo zgodbo o svoji usodi!


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 14.10., 28.10., 18.11., 17.3., 31.3., 7.4.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Prevoz: vlak

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA
Zbirališče potnikov v Ljubljani v zgodnjih juranjih na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in organiziran prevoz do Tržaške (ali Beneške) železniške postaje.Vkrcanje na hitri vlak do Rima kamor boste prispete v opoldanskih urah (vožnja traja glede na razpoložljiv vlak pribl. pet ur). Po prihodu poldnevni avtobusni ogled mestnih znamenitosti–sodobni del mesta EUR, bazilika Sv. Pavla izven obzidja in katakombe. Prevoz do hotela v mestnem središču in nastanitev*. Popoldne se boste z javnim prevozom odpeljali do cerkve Santa Maria dell Popolo, kjer stoji Rafaelovo delo–kapela Chigi in kip Habbakuka in Angela. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: RIM–VATIKAN / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Vatikana in ogled trga sv. Petra z Berininijevimi kolonadami in osrednjim egipčanskim obeliskom. Možnost obiska (doplačilo) Vatikanskih muzejev, hranijo ene najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Del muzejev je tudi slovita Sikstinska kapela, z znamenitimi poslikavami Michelangela. V nadaljevanju ogled notranjosti bazilike Sv. Petra z Michelangelovo kupolo in kipom Pieta (usmiljenje). Po ogledu muzejev in bazilike bo nekaj prostega časa. Ob lepem vremenu priporočamo vzpon na kupolo, od koder se odpira lep razgled na vatikanske vrtove in celotno okolico. Popoldne prosto za samostojne oglede. Povratek v hotel in prenočevanje.


3. dan: RIM / zajtrk
Po zajtrku boste raziskovali naprej: do cerkve Santa Maria della Vittoria, kjer leži sloviti kip ekstaza Sv.Tereze. Popoldne pa se boste odpravili do antičnega dela mesta in si ogledali grič Kapitol in Rimski Forum– politično, versko in komercialno središče starega Rima, pa tudi cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja ter Kolosej oz. Flavijski amfiteater. Vrnitev v hotel in prenočevanje.


4. dan: RIM–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku boste oddali prtljago na recepciji hotela in se z mestnim prometom odpravite na raziskovanje še zadnjega elementa, in sicer vode. Pot boste začeli na Beneškem trgu in nadaljevali do Trga Navona, kjer stoji Berninijev vodnjak Štirih rek in cerkev sv. Neže iz Agone. Sprehod boste strnili z najmogočnejšo antično kupolo Panteona in mogočnim Trevijevim vodnjakom, za katerega legenda pravi, da če vanj vržete kovanec, se boste v Rim zagotovo vrnili.Sprehod do postaje Termini in prevzem prtljage (predviden je kurirski servis prtljage od hotela do postaje). Popoldne povratek s hitrim vlakom v Trst (ali Benetke), od koder bo organiziran prevoz do zbornega mesta, kamor je predviden prihod v večernih urah.


19667VL, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz: odhodno mesto–železniška postaja–odhodno mesto
 • prevoz s hitrim vlakom v ekonomskem (2. razredu) do Rima in nazaj
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestnem
  središču*
 • vožnje z metrojem po programu
 • dostava prtljage na žel. postajo zadnji dan
 • najem sistema avdioguide
 • DDV
 • slovensko spremstvo in organizacija potovanja
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 60,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(na recepciji hotela)

 • lokalno predpisana mestna turistična pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • ogled Vatikanskih muzejev 40,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 90,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 40 EUR
 • ostalo, kar ninavedeno v postavki cena vključuje

Priporočena doplačila ob prijavi

 • Ogled Vatikanskih muzejev40 EUR vključuje vstopnino v Vatikanske muzeje, rezervacijo vstopne ure, obvezno lokalno vodenje za skupine in obvezen najem sistema »whisper« po muzeju in baziliki sv. Petra. Najava vstopa skupine (najmanj 15 oseb) je možna do 12 dni pred odhodom.

Odkrita beseda

 • *kot središče mesta je mišljena lokacija v bližini postaje mestnega prometa (Metro ali mestni avtobus)
 • na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena

Prijavi se na e-novice