Pomladno sonce Kanarskih otokov - Tenerife

Vabimo vas na največji in najbolj razvit otok Tenerife z možnostjo izleta na kontrastni, drugi najmanjši in neokrnjeni otok Gomera. Odkrivanje in okušanje, ki nasiti telo in duha, lahko preživite kot počitnice ali pa kot aktivno potovanje.

999,00 EUR
Destinacija

Španija - temperamentna dežela onstran Pirenejev, eksotična, nenavadna, romantična; dežela flamenka, kitar in nageljnov, navdušena za nogomet in dolge kolesarske dirke; dežela nenavadnih velikonočnih procesij, dežela starih mest in sodobnih umetnikov. To je dežela mnogih obrazov. Španija... najbolj in najmanj znana med večjimi evropskimi državami. John Hooper, The New Spandiars


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 28.3.
Čas potovanja: 7 dni
Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA) - TENERIFE /
Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na letališču J. Pučnika pri Ljubljani in polet posebnega letala na Tenerife. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: TENERIFE/ zajtrk
Po zajtrku sprehod z vodnikom po okolici in spoznavanje sprehajalnih poti, plaž s številnimi aktivnostmi, zabavno-nakupovalnih središč,... Preostanek dneva prosto. Prenočevanje.

3. dan: TENERIFE-EL TEIDE, LOS GIGANTES, PLAYA DE LAS AMERICAS/ zajtrk
Zajtrk. Celodnevni izlet v narodni park El Teide, kjer se bomo v primeru lepega vremena povzpeli pod vrh najvišje gore Španije, 3.718 m visokega vulkana Teide. Cesta nas bo sprva vodila skozi slikovit borov gozd in pripeljala do naravne meje parka, katero tvori vulkanska kaldera. Od tu naprej bomo lahko opazovali posušen tok lave in druge geološko zanimive dokaze izbruhov še vedno aktivnega vulkana. Zadnji del vzpona bomo avtobus zamenjali za gondolo, ki nas bo s spodnje postaje na višini 2.356 m v manj kot osmih minutah popeljala 3.555m visoko. Pristop na sam vrh gore ni mogoč (za to je potrebno posebno dovoljenje), lahko pa se bomo sprehodili po okolici gornje postaje in se počutili kot na vrhu sveta. Spust v dolino ter na severno stran otoka. Postanek za občudovanje pečin Los Gigantes in vožnja do najbolj turističnega dela otoka - Playa de las Americas. Kratek postanek za sprehod po promenadi in osvežilno pijačo. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: TENERIFE - CANDELARIA - SANTA CRUZ/ zajtrk
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po južni obali otoka. Najprej se bomo ustavili v mali ribiški vasici Candelaria, kjer vso pozornost ukrade bazilika, kjer častijo zavetnico Kanarskih otokov Virgen de Candelaria. Nadaljevanje poti v glavno mesto Santa Cruz. Najpomembnejše pristanišče na otoku je nekdanja prestolnica celotnega otočja, danes pa si to vlogo deli z Las Palmas. Živahni karakter mesta bomo spoznali na sprehodu po kolonialnem jedru, pisano paleto barv in okusov pa preizkušali na mestni tržnici. Obvezno bo fotografiranje ob najbolj ikonični stavbi na otoku, torej ob Avditoriju arhitekta Santiaga Calatrave. Za konec še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje ali nakupe ter popoldanski povratek v hotel. Prenočevanje.

5. dan: TENERIFE-(GOROVJE ANANGA in LAHKIH NOG NAOKROG)/ zajtrk
Zajtrk. Prost dan ali za doplačilo aktiven izlet v gorovje Ananga, ki se nahaja na zahodni strani otoka. Razčlenjeno gorovje je prostor starodavnega gozda s prepletenimi drevesi kot v pravljici: lovorjev gozd z zmajevimi drevesi, palmami... Glede na razmere bomo izbrali primerno pohodniško turo, ki nas bo za naš trud nagradila s čudovitimi razgledi in napolnjenimi pljuči. Spust na »konec sveta« v pozabljeno vasico Taganana in do zadnjih skritih plaž na severni obali. Morda pa bi dan raje preživeli v vodnem zabaviščnem Siam Parku? Prenočevanje.

6. dan: TENERIFE-(otok GOMERA)/ zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo se lahko odpravite na celodnevni izlet na sosednji slikoviti otok Gomero, ki bi bil s svojo neokrnjeno naravo in razgibanim terenom lahko prizorišče filma Jurski park. Jutranja plovba s trajektom nas bo pripeljala v San Sebastian, prestolnico otoka. Sprehodili se bomo po kolonialnem središču mesta in videli zgodovinsko utrdbo, Kolumbovo hišo ter katedralo, ki je najlepša priča zgodovinskih dogajanj na otoku. Otok ima vsaj 40 panoramskih razglednih točk in prav z vsake se pokaže različen pogled na ostre gorske vrhove, bujne doline in zimzelen atlantski gozd. Tradicionalno kosilo v vaški restavraciji. Največja zanimivost otoka pa je vseeno kulturne narave in to je unikaten jezik otočanov, Silbo Gomero. Zaradi težko dostopne pokrajine so otočani razvili prav poseben način sporazumevanja z žvižganjem, katerega se učijo v šolah in je deset let že vpisan med Unescovo svetovno kulturno dediščino. Predstavitev otoške posebnosti in povratek v pristanišče ter na otok Tenerife. Vožnja do hotela in prenočevanje.

7. dan: TENERIFE - LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvideno v popoldanskih urah vožnja na letališče in polet posebnega letala proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.


92910MH, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Ljubljana-Tenerife-Ljubljana
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage
 • prevoz letališče-hotel-letališče
 • 6 x polpenzion v hotelu 4* na območju Puerto de la Cruz v dvoposteljnih sobah
 • 2 celodnevna izleta
 • slovenskega predstavnika in lokalnega vodnika
 • DDV
 • organizacijo potovanja
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 70,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 129,00 EUR /osebo
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • izlet v gorovje Ananga (ob prijavi vsaj 15 oseb) 55,00 EUR /osebo
 • izlet otok Gomera (ob prijavi vsaj 20 oseb) 80,00 EUR /osebo

Pomembno:

Kanarsko otočje je od 16.11. 2020 na oranžnem seznamu, kar pomeni, da se lahko vrnemo v Slovenijo brez karantene.

Za vstop na Tenerife potrebujete:

 • negativen rezultat COVID-19 testa, ki ga lahko opravite pred odhodom samoplačniško v Sloveniji v enem od uradno priznanih laboratorijih.
 • pred odhodom je potrebno izpolniti online obrazec (HCF), ki je na voljo na spletni strani: https://www.spth.gob.es/
 • po izpolnjenem obrazcu pridobite QR kodo, ki jo je potrebno pokazati v digitalni obliki ob prihodu na letališče na Tenerifih


Opomba:

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Podoba večne pomladi veljajo posebni splošni pogoji.

Opozorilo:

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Prijavi se na e-novice