Pariz in dvorci Loare - doživetje v duhu renesanse in Leonarda da Vincija

Leonardo Da Vinci, »rock zvezdnik« italijanske renesanse, je svoja zadnja leta na povabilo mladega Franca 1 preživel južno od Pariza, kjer je dokončal nekatera svoja največja dela ter pripravil načrte za mogočni renesančni dvorec Chambord. Doživite z nami skrivnosti Pariza ter mogočnost doline Loare na posebnem tematskem potovanju, posvečenem velikemu mojstru ter nekaterim njegovim največjim dosežkom.

od498 €
Osnovna cena
 
 
Akcijska cena od438
Destinacija

Pariz je brez dvoma eno najlepših in najzanimivejših mest na svetu. Ponuja vam vse od obiska zanimivih muzejev do romantičnih potepanj in uživanja življenja v slogu ˝Joie de vivre˝...Oglejte si otok na Seni, obiščite svetovno poznani muzej Louvre, sprehodite se po Elizejskih poljanah, povzpnite se na Eifflov stolp in uživajte ob osupljivem pogledu na prestolnico.

Ključne prednosti potovanja

 • predviden direktni let iz Ljubljane in štirje polni dnevi potovanja
 • številne razstave in posebne prireditve ob 500-letnici renesanse
 • vključena izleta v dolino Loare in Versailles
 • vrhunska cena – od 438 EUR na osebo
 • gostje stari do 25. leta imajo paket vstopnin GRATIS!

Posebna ponudba- do 60 EUR ceneje*

Redna cena je od498 EUR. Cena s popustomje od 438 EUR.

*Popust je že vključen v ceno. Velja za vse rezervacije do vključno 31. 12. 2019.

Več informacij v poslovalnicah M holidays, na www.mholidays.si ter na brezplačni telefonski številki 080 20 80.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 16.1., 13.2.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20 Prevoz: letalo

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA - PARIZ
Zbor potnikov na obračališču Dolgi Most Ljubljana in prevoz do letališča v
Benetkah (doplačilo). Po pristanku se bomo odpravili na avtobusni ogled mesta. Zapeljali se bomo mimo glavnih znamenitosti: katedrala Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerze Sorbona, znane ulica Rivoli…, nato pa nas bo pot peljala mimo muzeja Louvre, Elizejskih poljan, Eifflovega stolpa, Napoleonove grobnice... Sledila bo nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa za osvežitev. Popoldan se bomo z metrojem (doplačilo) odpravili v središče mesta, na otočku Ile de la Cité si bomo z vodnikom ogledali najlepšo pariško katedralo Notre–Dame. V Latinski četrti, kjer so študirali in ustvarjali številni svetovni umetniki, bomo začutili mladostni utrip mesta ter se prepustili čarom bohemske četrti Le Marais. Sledil bo povratek v hotel in nočitev.

2. DAN: PARIZ – DVORCI LOARE – PARIZ
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet po dolini reke Loare, ki se ponaša s čudovito naravo in mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk mogočnega Chamborda (vstopnina proti doplačilu), ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa in ima med gradovi reke Loare posebno mesto. Pri načrtih in gradnji gradu je svoj pečat pustil tudi Leonardo da Vinci. Grad je predstavljal podeželsko zatočišče francoskih kraljev pred vrvežem živahnega Pariza, vanj je rad zahajal Ludvik XIV, v gradu pa je svoje drame pisal tudi Molière. Pot bomo nadaljevali do dvorca Chenonceau (vstopnina proti doplačilu), čigar zgodovino so krojile ženske, kar bomo lahko v samem dvorcu tudi začutili. V popoldanskih urah
bomo obiskali Amboise in se sprehodili po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster da Vinci. Sprehodili se bomo mimo Clos Lucé – atelje in stanovanje Leonarda da Vincija od leta 1515 do njegove smrti leta 1519. Danes je Clos Lucé da Vincijev uradni muzej. Sprehodili se boste še do kapelice Saint-Hubert kjer se nahaja grob renesančnega umetnika. V večernih urah povratek v Pariz in nočitev.

3. DAN: PARIZ
Po zajtrku se bomo z javnim prevozom (doplačilo) odpravili do muzeja Louvre
(doplačilo), v katerem si bomo ogledali razstavo, posvečeno Leonardu da Vinciju. Popoldne bomo pot nadaljevali z metrojem (doplačilo) do Eifflovega stolpa (vzpon proti doplačilu). Za še lepši dan priporočamo vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo ob prijavi), kjer ob zvokih francoskih šansonov prepustite občudovanju pariških znamenitosti. Zvečer sprehod po Montmartru, gričku umetnikov in ogled bazilike Sacré–Cour, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera priporočamo ogled katere od odličnih predstav v enem od mnogih pariških kabaretov (doplačilo ob prijavi). Nočitev.

4. DAN: PARIZ – VERSAILLES – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili v Versailles, kjer priporočamo individualni ogled dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV. ter prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (doplačilo). Po povratku v Pariz bomo imeli še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje, popoldan pa bo sledil prevoz na letališče in odhod letala proti Benetkam. Prevoz do Ljubljane (doplačilo).


11405MH, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • letalski prevozna relaciji Benetke - Pariz - Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevoz letališče – hotel - letališče
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*
 • avtobusni prevoz po osnovnem programu
 • izlet v dolino Loare z zunanjimi ogledi
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja in DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 40,00 EUR /osebo
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 120,00 EUR /osebo
 • plovba za ladjico po Seni 15,00 EUR /osebo
 • obled kabaret predstave 130,00 EUR /osebo
 • paket vstopnin (muzej Louvre, dvorec Versailles ter dvorca Loare – Chambord in Chenonceau), od 25 let 64,00 EUR /osebo
 • avtobusni prevoz Ljubljana - letališče Marco Polo (Benetke) - Ljubljana 35,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • Eifflov stolp 25,50 EUR/osebo
 • paket 10 vozovnic za javni prevoz 15 EUR/osebo

Opomba

 • GRATIS paket vstopnin za mlade do 25. leta (ob predložitvi osebnega dokumenta na vhodu)
 • troposteljne sobe samo na vprašanje (dodatno ležišče je primerno za otroka do 12. let)
 • Karte za razstavo Leonardo da Vinci niso več na voljo: so pa na voljo klasične karte za muzej Louvre (kjer je na ogled Mona Lisa).