Obiranje oljk v Dalmaciji

Odpravili se bomo na obiranje oljk v bližino Stona, kjer nam bodo domačini z veseljem pokazali in nas poučili, kako se obira oljke z različnimi orodji.

199 €
Ugodno
 
 
Pika cena cena 179,1
Destinacija

Vsi narodi ljubijo svojo domovino in jo imajo za najlepšo. Hrvatje svojo domovino po prvem stihu nacionalne hime naslavljajo Lepa naša. Republika Hrvaška je evropska parlamentarna država in je del evropske politične in kulturne zgodovine. Glede na velikost se uvršča med srednje velike evropske države. Želimo vam, da bi vsi, ko boste obiskali Hrvaško iz nje odnesli najlepše spomine.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 26.10.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – DRVENIK
Odhod avtobusa ob 5:00 iz Ljubljane in vožnja z vmesnimi postanki do Makarske Riviere. Namestitev v hotelu Quercus, ki se nahaja v tipičnem dalmatinskem ribiškem mestecu Drvenik in je obdan s parkom in borovim gozdom. Pred večerjo bo na voljo prosti čas za sprehod. Večerja in nočitev.

2. DAN: DRVENIK - OTOK PELJEŠAC - DRVENIK
V dopoldanskih urah se bomo odpravili na obiranje oljk v bližino Stona, kjer nam bodo domačini ob tem edinstvenem doživetju z veseljem pokazali in nas poučili, kako se obira oljke z različnimi orodji. Poleg tega se bomo seznanili tudi s procesom nastajanja olivnega olja, tehnologijo hladnega stiskanja in spoznali različne vrste oliv. Po obiranju nas bodo pogostili s pijačo dobrodošlice, poskusili pa bomo tudi olivno olje z domačim kruhom in pršutom. Ogledali si bomo tudi mestece Ston. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: DRVENIK
Po zajtrku bo na voljo prosti čas za samostojno odkrivanje ribiškega mesteca ali počitek. Možnost poldnevnega izleta z ladjico. Večerja in nočitev.

4. DAN: DRVENIK – ZADAR - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili proti biseru Dalmacije, Zadru. Peš se bomo sprehodili po mestnem jedru, kjer bomo videli mestna vrata, cerkev Svetega Donata, Rimski forum…Okrog poldneva se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


10589, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • vse cestnine, pristojbine in parkirnine
 • zunanji ogledi po programu
 • prezentacija in obiranje oljk z degustacijo
 • 3 x polpenzion v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
 • turistično vodenje
 • organizacija in DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • turistična pristojbina v hotelu - odrasli, od 18 let 1,40 EUR /osebo/dan
 • turistična pristojbina v hotelu - otroci, za 12-18 let 0,70 EUR /osebo/dan
Dodatna ponudba
Na kraju samem:
 • degustacija vina pribl. 15 EUR
 • vožnja z ladjico pribl. 29 EUR