Malezija z Borneom

Kuala Lumpur, mesto polno moderne arhitekture in tradicije, zavetišče orangutanov v Sepiloku, lodž v džungli divjega Bornea, uživanje na plaži.

2.895,00 EUR
Destinacija

V Maleziji se islamska arhitektura srečuje z ostanki portugalske, holandske in britanske prevlade. Prav tako, kot je pisana kulturaje pisano tudi prebivalstvo; Malajci, Kitajci, Indijci, Arabci, Evropejci... Enako bogata je prečudovita narava: od otokov, koral, džungle in vodovja do podzemnih jam... Dežela tisočerih lepot!

Malezija je dežela tisočerih odtenkov zelenega gozda, modrega morja ter beline peščenih obal. Raznolika narava in izjemno bogastvo živalskih vrst navdušuje tako popotnike kot biologe, odlična hrana in kulturna raznolikost pa gurmane in ljubitelje zgodovine. Tu se lahko od blizu srečate z orangutani, spoznate odmaknjene kotičke džungle, spoznate skrivnosti rože raflezije ter uživate v nakupih v Kuala Lumpurju, enem najbolj bleščečih azijskih mest. Raznolika dežela, ki navduši vsakogar – prepustite se njenim čarom tudi vi!

Vrhunci potovanja

 • Kuala Lumpur, mesto, ki je polno moderne arhitekture in tradicije hkrati
 • zavetišče orangutanov v Sepiloku
 • lodž v džungli divjega Bornea
 • po želji zaključek z uživanjem na plaži

Top doživetje

 • rečni safari z opazovanjem divjih živali ob obali reke Kinbatangan

Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 15.10., 16.11.

Čas potovanja: 11 dni /8 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–KUALA LUMPUR
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali bližnjem letališču) v jutranjih urah in polet prek enega od evropskih letališč v Kuala Lumpur.

2. dan: KUALA LUMPUR–KUCHING/BORNEO–BATANG AI / zajtrk, večerja
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti mestu Kuching–glavnem mestu zvezne države Sarawak na malezijskem delu Bornea. Kuching je pravi kalejdoskop kulture, kulinarike in narave. Po pristanku vožnja čez pisano podeželje mimo riževih polj do narodnega parka Batang Ai. Vožnja z motornim čolnom do hotela, ki se nahaja na otoku sredi jezera. Večerja in prenočevanje.

4. dan: BATANG AI–KUCHING / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja z motornim čolnom do tradicionalne hiše v Mengkaku (Mengkak Longhouse). To so dolge hiše, zgrajene na lesenih stebrih, s skupnimi terasami. Priča boste tipičnim podobam iz vsakdanjega življenja plemena Iban – nekoč lovci, danes pa zelo prijazni in gostoljubni domačini. Ob kosilu boste pozkusili njihove lokalne dobrote ter si ogledali njihov tradicionalni ples. Povratek nazaj v Batang Ai in prevoz do mesta Kuching. Prenočevanje.

5. dan: KUCHING–KOTA KINABALU / zajtrk
Zajtrk. Dopoldanski ogled Kuchinga: ogled templja Tua Pek Kong, trdnjave Marherita ter bazarja, kjer lahko kupite lokalne začimbe. Prevoz do letališča in polet v Kota Kinabalu – glavno mesto zvezne države Sabah. Po pristanku transfer do hotela in nastanitev.

6. dan: KOTA KINABALU / zajtrk, večerja
Dan namenjen ogledu narodnega parka Kinabalu – pod goro Kinabalu, najvišjim vrhom jugovzhodne Azije. Sprehod po džungli do vročih vrelcev in visečih mostov, visokih do 40 m. Z nekaj sreče boste med sprehodom uzrli tudi znamenito raflezijo. Cvetovi premera več kot meter in težki tudi preko 10 kg so eden zaščitnih znakov Bornea. Ob povratku vas čaka popoldanski ogled mesta: kitajski tempelj Poh Toh Tze, Signal Hill, od koder je čudovit razgled na mesto in okolico, Sabah Foundation Building in državna mošeja. Večerja in nočitev.

7. dan: KOTA KINABALU–SANDAKAN–SUKAU / zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku vožnja na letališče in polet proti severu Sabaha v Sandakan. Po pristanku se boste zapeljali v zavetišče orangutanov v Sepilok. Opazovali boste njihovo hranjenje, potrpežljivo čakali, kako se po drevesnih vejah približujejo hranilni ploščadi, kako si hrano razdelijo in kakšno vlogo imajo pri tem nagajive opice. Vožnja po čudoviti zeleni pokrajini skozi plantaže palm in kakavovca. Nastanili se boste v lodžu sredi džungle, nato pa se s čolni odpeljali na kratek ogled življenja ob deževnem gozdu: ptice, dolgonose opice, žuželke in kuščarji imajo tam svoj življenjski prostor. Večerja in prenočevanje.

8. dan: SUKAU / zajtrk, večerja
Zajtrk. Sprehod po džungli do jezera Ox–bow, kjer boste opazovali ptice. Sledi rečni safari z opazovanjem divjih živali ob obali reke Kinabatangan. Večerja in prenočevanje.

9. dan: SUKAU–SANDAKAN–KUALA LUMPUR / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Sandakan in polet v Kuala Lumpur. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

10. dan: KUALA LUMPUR–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, nakupe in počitek pred letom proti domu. Prevoz na letališče in polet v Evropo.

11. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč, nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče.


14357, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • lokalni prevozi v Maleziji
 • notranji leti
 • prenočevanja z ameriškimi zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • dodatni obroke po programu
 • ogledi z angleško govorečimi lokalnimi vodniki
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • dodatna prehrana
 • dodatni izleti
 • napitnine


Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb

 •   23.10. - 23.10.: 270,00 EUR 
    7.2. - 7.2.: 270,00 EUR 
    25.4. - 25.4.: 300,00 EUR 
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 255,00 EUR /osebo

Opomba

 • program potovanja se lahko zaradi prilagajanja letalskim prevozom spremeni, vendar ostane vsebinsko nespremenjen

Prijavi se na e-novice