Krakov

Oglejte si biser srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami.

od155 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od139,5
Destinacija

Največja znamenitost poljske je Krakov, kraljevo mesto ob reki Visli in njena raznovrstna okolica z bogato zgodovino. Ogled nekoč glavnega mesta, ki ga imenujejo tudi evropski biser, kjer se prepletata preteklost in sedanjost. O nekdanjem blišču ponosne plemiške Poljske pričajo obzidja gotskih cerkva, samostani, dvorci in trgi, ki privabljajo ljubitelje umetnosti z vsega sveta: dvorec Wawel, muzej, Univerza, Marijina cerkev, Barbacan ...


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 24.9., 8.10., 22.10.
Čas potovanja: 4dni / 2noči
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 23.00.

2. DAN: KRAKOV
Nočna vožnja mimo Dunaja, Brna do Krakova, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na ogledu bisera srednje Evrope, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi stavbami, si bomo ogledali trdnjavo Barbakan, ostanke mestnega obzidja s slavnimi mestnimi vrati, elegantni ulici Floriansko in Grajsko ter veličastni glavni trg z Marijino cerkvijo, pokrito tržnico in številnimi pouličnimi umetniki. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: KRAKOV
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled rudnika soli Wieliczka (doplačilo), ki je od mesta oddaljen približno 20 km. Nekdanji kraljevi rudnik je danes najbolj obiskana znamenitost na Poljskem. Nekdanje rove so spremenili v galerijo, kjer je v obliki kipov iz kamene soli predstavljena poljska zgodovina ter lokalni miti in zgodbice. Videli bomo podzemno plesno dvorano, jezera, pošto in slavno katedralo. Morda bomo srečali tudi jamske škrate. Popoldan se bomo odpravili na grič Wawel, kjer stoji že tisočletje kraljevi grad (doplačilo). Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po veličastni katedrali, kjer so kronali kralje in poročali kraljevske pare, povzpeli se bomo na Zigmundov zvon želja ter se spustili v grobnice, kjer so pokopani kralji, umetniki, predsedniki in vojskovodje. Dan bomo zaključili v eni izmed tipičnih poljskih restavracij (doplačilo). Nočitev.

4. DAN: KRAKOV – AUSCHWITZ – SLOVENIJA
Po zajtrku bo še nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Odpravili se bomo proti mestecu Oswiecim (doplačilo), ki leži dobro uro vožnje iz mesta. Tam bomo imeli možnost obiskati muzej najbolj zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz – Birkenau. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod kakšno uro po polnoči.


10109, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • vodenje
 • organizacija
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 50,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • vstopnina v rudnik soli Wieliczka približno 27 EUR
 • ogled kraljevega griča Wawel s katedralo, kraljevimi grobnicami in Zigmundovim stolpom približno 11 EUR
 • muzej Auschwitz Birkenau približno 12 EUR
 • poljska večerja približno 23 EUR.