Dobrote zamejstva - dobrote Furlanije

VRHUNCI IZLETA: San Daniele (mestna hiša, katedrala, knjižnjica)−pršut−Videm (Loggia del Lionello, Via Mercato Vecchio, trg Mateotti, stolnični trg s katedralo)−Collio (Brda)

54,00 EUR
Destinacija

Fascinantni kulturno-zgodovinski spomeniki, okusna hrana, odlično vino, drzna moda, hitri avtomobili, graciozne ženske, romantični moški, nogomet...da, vse to in še mnogo več ponuja naša soseda.Škornjast, večinoma gorat polotok s kar 4320 km obale daje dom še enklavama Vatikan in San Marino. Manj razviti jug pa je pravo nasprotje visoko razvitega severa.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 8.2., 20.2., 13.3., 27.3., 17.4.

Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 30

Prevoz: avtobus

Program potovanja

Odhod avtobusa ob 6.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in vožnja do zgodovinskega mesteca San Daniele del Friuli, ki je svetovno znano po izredno okusnem pršutu−produktu dolgoletne tradicije in unikatne mikroklime. Vsako leto imajo zadnji vikend v juniju praznik pršuta »Aria di Festa«. Šarmantno mestece leži na hribu, s katerega se odpira nepozabni pogled na zeleno Furlanijo Julijsko krajino. Ogled mestnega središča in njegovih znamenitosti: glavnega trga z mestno hišo, katedrale z deli umetnika Tiepola, najstarejše furlanske knjižniceGuarneriana, palače Monte di Pieta, cerkve San Antonio Abate … Nadaljevanje poti do znane pršutarne, kjer vam bodo predstavili postopek nastajanja pršuta inpokušnja. Vožnjo boste nadaljevali do mesta Videm (Udine), ki leži v središču Furlanije Julijske krajine. Ogled mestnih znamenitosti: enega najlepših beneških trgov Liberta z ložo del Lionello, lože in kapele S. Giovanni in urnega stolpa, spomenika miru, ulice Via Mercato Vecchio s čudovitimi palačami, trga Matteoti s cerkvijo San Giacomo in vodnjakom, trga XX. Settembre z neoklasicistično palačo Kechler, trga Duomo s katedralo, katere stene med drugim krasijo tudi dela Tiepola. S trga Liberta mimo Paladijevih arkad do gradu in cerkve Santa Maria in Castello. Na voljo bo tudi dovolj časa za okrepčilo v kateri od mnogih tipičnih gostiln z lokalnimi dobrotami. Ob vrnitvi se boste zapeljali še do Collia (Brd)−vinorodnega območja blizu italijanske Gorice. Postanek bo namenjen obisku turistične kmetije na območju San Floriano di Collio (Števerjan), v zaselku Giasbana (Jazbine). Po prigrizku se boste polni lepih vtisov odpravili proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane


71591, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • avtobusni prevoz po programu
  • cestnine in parkirnine
  • pokušnja pršuta
  • obisk turistične kmetije z malico
  • dnevni najem sistema audioguide
  • vodenje in organizacija izleta
  • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 8,00 EUR /osebo
Dodatna ponudba
Na kraju samem:
  • kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Prijavi se na e-novice