Cinque Terre

Obris Ligurije spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom. Ligurijska obala je razdeljena na dva dela - obala Ponente, med Ventimiglio in Genovo ter obala Levante, med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot 'Cinque terre' oziroma 'pet dežel', ki jih boste lahko podrobno spoznali tudi vi.

od159 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od127,2
Destinacija

Obris Ligurije spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom. Ligurijska obala je razdeljena na dva dela - obala Ponente, med Ventimiglio in Genovo ter obala Levante, med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot “Cinque Terre” oziroma “Pet dežel”, ki jih boste lahko podrobno spoznali tudi vi.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 2.10., 23.10.

Čas potovanja:3 dni / 1 noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – ITALIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 23.00. Nočna vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Benetk do slikovitih ribiških vasic nacionalnega parka Pet dežel.

2. DAN: CINQUE TERRE
Jutranji prihod na Ligursko obalo. Prebivalci 5 vasic (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore) so zaradi terena in težke dostopnosti do večjih krajev razvili posebno kulturo in način bivanja. Prav to težko dostopnost bomospoznali, ko bomo občudovali prekrasne vasice z ladjice (kolikor nam bo to dopuščalo vreme). Ustavili se bomo v največji vasici Monterosso, ki si jo bomo ogledali. Po ogledu bomo pot nadaljevali z vlakom. Ogledali si bomo še Vernazzo in vasico Manarole. V vsaki vasici bo dovolj časa za samostojne oglede, sprehode in spoznavanje ligurske kulinarike. Pozno popoldne se bomo vrnili v La Spezio. Z avtobusom se bomo odpeljali do hotela na bližnji obali ali v smeri proti Parmi. Sledila bo nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: PARMA – MANTOVA – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do Parme z možnostjo obiska sirarne, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Sledil bo ogled mesta, kjer bomo videli operno hišo, ki jo je dala zgraditi Napoleonova druga žena Marija Luisa, ki je v času vladavine poskrbela za kulturo in dobre cestne povezave, ter mestno katedralo Duomo s škofovsko palačo in krstilnico. Sprehodili se bomo po trgih Garibaldi in Pace. Morda bo največji vtis na nas naredila Piazza della Pilotta z velikim muzejsko-gledališkim kompleksom. Po prostem času v Parmi se bomo odpeljali do Mantove. Mestece obdajajo tri umetna jezera iz 12. stoletja, ki so bila del obrambnega sistema. Mantova je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer bomo videli katedralo, doževo palačo, Trg Montegna, trg Erbe… Nekaj prostega časa bomo imeli za samostojne oglede in nakupe ter pozno kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.


10007, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi
 • vodenje
 • vožnja z vlakom in ladjico
 • organizacija izleta
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem:
 • mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 29,00 EUR /osebo
 • prevoz iz Maribora in Celja (ob prijavljenih najmanj 25 potnikih) 15,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • ogled sirarne približno 13 EUR/osebo