Bratislava in Budimpešta

Obiščite očarljivi srednjeevropski mesti Bratislavo in Budimpešto.

od87 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od78,3
Destinacija

Slovaška - dežela v srcu Evrope. Glavno mesto Bratislava je polno pozitivne energije in življenja. Zanimiva okolica z gradom Devin na sotočju temne Morave in svetlejše Donave ter Mali Karpati porasli z vinsko trto in gozdovi so najbolj priljubljene izletniške točke. Ni zanemarljivo omeniti tudi, da je že pred davnimi leti sam W. A. Mozart dejal, da so Bratislavčanke najlepše ženske na svetu, verjetno velja podobno tudi za fante...


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 28.3., 11.4., 25.4., 27.4., 1.5., 23.5., 27.6., 29.8., 26.9., 10.10., 24.10., 31.10.
Čas potovanja: 2 dni / 1 nočitev
Čas za prijavo: 21 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – BRATISLAVA
Odhod avtobusa ob 4.30 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti Bratislavi kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo, povzpeli se bomo na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je v zadnjih letih zrasla ob nabrežju Donave, z novim narodnim gledališčem. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Možnost izleta do romantične pokrajine Malih Karpatov (doplačilo), ki so znani po odličnih vinih in starodavni keramiki imenovani Slovaška majolika. Obisk keramične delavnice in degustacija vina v eni izmed kleti. Namestitev v hotelu.

2. DAN: BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Ogled mesta bomo nadaljevali na grajskem griču, kjer se nahajajo Narodna galerija, nacionalna knjižnica, ljubka ribiška utrdba in Matjaževa katedrala. V poznem popoldanskem času se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli okrog polnoči.


10111, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo
  • prevoz iz Kopra, Nove Gorice in Novega mesta (min. 25 potnikov) 15,00 EUR /osebo
  • Mali Karpati 19,00 EUR /osebo