Božičkova dežela v Emiliji Romanji

Na več kot 5000 kvadratnih metrih se nahaja prava čarobna božična dežela. Vstopili bomo v praznično stvaritev in se podali za bujno domišljijo božičnega vzdušja. Verjamemo, da bomo imeli srečo ter bomo srečali Božička in njegove pomočnike.

od105 €
Osnovna cena
 
 
Cena s kuponom od73,5
Destinacija

Emilia Romagna se razteza med delto reke Pad, obalo Jadranskega morja in Apenini. Pokrajina, kjer si narava in razvoj segata iz roke v roko. Dežela neskončnih peščenih plaž Riminija, mozaikov Ravenne, lepot Modene. Dežela, ki pričakuje, da jo odkrijemo skupaj. Koristne informacije o Emilii Romagni


Vezani nakup - do 30 % ceneje*

Nakupi v Mercatorju vam prinašajo CENEJŠE DOŽIVETJE z M holidays !

Ob vsakem nakupu nad 20 EUR, v času od 7. 10. do 10. 11. 2019, prejmete kupon za do 30 % popust ob nakupu enega izmed izbranih aranžmajev v M holidays, ki ga lahko unovčite do 1. 12. 2019.

Za potovanje Božičkova dežela v Emiliji Romanji prejmete s kuponom popust v višini do 30 %!

Redna cena je od 105 EUR. Cena s popustom je od 73,50 EUR.

*Popust je že vključen v ceno in velja ob predložitvi kupona. Z enim kuponom lahko uveljavljate ugodnost pri nakupu enega aranžmaja na osebo. Za odobritev popusta v postopku spletne rezervacije, v najave vpišite "kupon".

Več informacij v poslovalnicah M holidays, na www.mholidays.si ter na brezplačni telefonski številki 080 20 80.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 2.11., 23.11., 30.11., 7.12., 14.12., 21.12.

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – FERRARA – MODENA
Odhod avtobusa ob 4.00 s parkirišča Dolgi Most v Ljubljani. Sledila bo vožnja proti Italiji in mestu Ferrara, ki leži nekoliko južneje od reke Pad. Znano je po skoraj popolnoma ohranjenem srednjeveškem obzidju, ki je dolgo več kot 9 km. Renesančnemu mestu daje pečat predvsem grad oziroma palača dinastije d’Este in številne elegantne zgradbe. Po ogledih bomo imeli nekaj prostega časa, nato pa bo sledila vožnja do Modene. Ogledali si bomo star del mesta, kjer bomo videli mestno katedralo iz 12. stol., trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Možnost obiska predelovalnice pravega balzamičnega kisa, ki je svetovno znana lokalna specialiteta (doplačilo). Vožnja do hotela v okolici Parme, večerja (doplačilo)in nočitev.

2. DAN: BOŽIČKOVA VAS – BOLOGNA - LJUBLJANA
Po zajtrku priporočamo obisk sirarne, kjer izdelujejo slavni parmezan (doplačilo). Sledila bo vožnja do mesteca Taneto di Gattatico, kjer je postavljena božičkova vas. Vas ni le največja in najboljša božična tržnica v Italiji, temveč se na več kot 5000 kvadratnih metrih nahaja prava čarobna božična dežela. Vstopili bomo v praznično stvaritev in se podali za bujno domišljijo božičnega vzdušja. Verjamemo, da bomo imeli srečo ter bomo srečali Božička in njegove pomočnike. Seveda bomo imeli dovolj časa tudi za božične nakupe. Po obisku božičkove dežele se bomo odpravili do Bologne, ki si jo bomo ogledali. Bologna je mesto z najstarejšo univerzo v zahodnem svetu, to je »Alma Mater Studiorum«, ki je bila ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Pozno popoldne se bomo odpravili proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


10531, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • vse cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v okolici Parme
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja in DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela)

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • enoposteljna soba 35,00 EUR /osebo
 • obisk sirarne 15,00 EUR /osebo
 • ogled predelovalnice balzamičnega kisa 18,00 EUR /osebo
 • večerja 15,00 EUR /osebo