Bolzano in Trento

Živopisne freske mesta Trenta in prestolnica Južne Tirolske - Bolzano, kjer se arheološki muzej ponaša z eno od največjih odkritij v Evropi – Ötzijem.

od45 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od40,5
Destinacija

Bolzano je italijansko mesto, pokraijna in glavno mesto upravne skupnosti Južne Tirolske. Je pomembno kulturno in umetniško mesto v središču Evrope. Najbolj znan muzej je Južnotirolski deželni arheološki muzej, kjer hranijo ledenega človeka Ötzija. Mesto je bogato z naravnimi in kulturno-zgodovinskimi lepotami, ki vas vsekakor ne bojo pustile na cedilu.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 27.4., 1.5., 2.5., 25.6., 27.6., 15.8., 29.8., 5.9., 24.10., 31.10.
Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 45 Prevoz: avtobus

Program potovanja
SLOVENIJA - TRENTO IN BOLZANO - SLOVENIJA
Odhod avtobusa ob 4.00 uri s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Po avtocesti se bomo odpeljali v Italijo, do mesteca Trenta. Sprehodili se bomo po mestu in občudovali živopisne freske ki krasijo fasade številnih stavb, videli grad in trg Duomo s katedralo, zvonik in še marsikaj…Nekaj prostega časa in vožnja proti Bolzanu, ki je prestolnica Južne Tirolske. Mesto ima poseben čar, saj združuje italijansko sproščenost in nemško urejenost. Ogledali si bomo mestno jedro, videli katedralo in Walterjev trg. Prosti čas za samostojno sprehajanje in odkrivanje znamenitosti. Vsekakor priporočamo obisk arheološkega muzeja (doplačilo), v katerem se ponašajo z enim od največjih odkritij v Evropi – Ötzijem, mumijo človeka iz ledene dobe, ki so jo našli leta 1991. Pozno popoldan se bomo odpravili proti domu, na poti si bomo ogledali arhitekturno mojstrovino narave, zemeljske piramide Ritten. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

10595, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • vse cestnine, cestne pristojbine in parkirnine
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • odhod iz Maribora in Celja 15,00 EUR /osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

  • Arheološki muzej približno 9 EUR