Biseri Bosne - Sarajevo, Jajce, Banja Luka

Spoznajte kulturne znamenitosti in začutite utrip življenja v biserih Bosne - Sarajevo, Jajce in Banja Luka.

od87 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od82,65
Destinacija

Bosna in Hercegovina - dežela različnih kultur. Glavno mest Sarajevo se razprostira na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo obeležja, zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka kakor tudi osmanskega obdobja. Mesto se lahko pohvali s številnimi festivali, Baščaršijskimi nočmi in ne nazadnje tudi s tradicionalno glasbo ter kulinariko.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 24.10.
Čas potovanja: 2 dni/ 1 noč
Najmanjše število potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasedenosti prostih mest
Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA – SARAJEVO
Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta ob 01.30, jutranji prihod v Sarajevo. Sledijo ogledi Baščaršije, Begove džamije, sinagoge in drugih znamenitosti v strogem mestnem jedru. Na poti med čevapdžinicami in burekđinicami se bomo sprehodili mimo številnih kavarn saraya Morića Hana, Bezistana in naprej po Ferhadiji do večnega ognja. Povzpeli se bomo z dvigalom na stolp Avaz, ki je čudovita moderna palača, najvišja na Balkanu, iz katere je čudovit razgled na celotno Sarajevo (doplačilo). V popoldanskih urah se bomo namestili v hotelu.

2. DAN: SARAJEVO - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled tistega, česar se starejši spomnite iz TV Dnevnikov v 90-ih letih. Ogledali si bomo slavni tunel, ki je bil celo med vojno edina povezava mesta z zaledjem. (doplačilo). Iz Sarajeva se bomo odpravili proti naslednjemu biseru države. Ustavili se bomo v simpatičnem mestecu Jajce, ki je znano po slavnih slapovih in dejstvu, da je tam bil sprejet sklep o ustanovitvi SFRJ. Kdor bi želel bo stopil do slapov za kakšno simpatično fotografijo (doplačilo), lahko pa prosti čas izkoristite za raziskovanje lepo ohranjenega mesta. Pot bomo nadaljevali do Banje Luke. Najprej ogled mestnih znamenitosti kot so trdnjava, Kastel, Gosposko ulico, Narodno gledališče, cerkve Svete Trojice, Banjaluška nadškofija, stavba vlade Republike Srpske, muzej sodobne umetnosti. Prosti čas za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo. Pozno popoldan odhod proti domu, kamor bomo prispeli okrog polnoči ali malce po njej.


10522, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja in DDV
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
  • enoposteljna soba 20,00 EUR /osebo
  • prevoz iz Celja in Maribora ( ob prijavljenih najmajn 25 potnikih ) 15,00 EUR /osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
  • izlet do Tunela 10 EUR
  • AVAZ 2 EUR