Adventni Salzburg in južna Češka

Popestrite decembrski čas z ogledom prazničnega Mozartovega rojstnega mesta in Češkega Krumlova - najlepšega srednjeveškega mesta v Evropi.

od109 €
Osnovna cena
 
 
Pika cena cena od98,1
Destinacija

V vseh obdobjih, od zgodnjega srednjega veka do modernih časov, se je na Češkem oblikovala bogata arhitekturna dediščina, ki so ji vojne prizanesle. Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto mest, plemiči čudovite gradove.Glavno mesto Praga leži ob reki Vltavi in velja za eno najlepših evropskih mest.


Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 30.11., 7.12., 14.12., 21.12.

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasednosti prostih mest

Prevoz: avtobus

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE
Odhod avtobusa ob 3.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Vožnja do Češkega Krumlova, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Evropi in je uvrščen na Unescov seznam. Po ogledu mesta bomo imeli prosti čas za samostojne oglede, kjer se boste ustavili v galeriji enega najbolj slavnih fotografov, Jana Soudeka, v muzeju marionet, galerija Egona Schieleja, velikega avstrijskega slikarja s pričetka 20. stoletja.... Pot bomo nadaljevali proti deželni prestolnici Češkim Budejovicam. Mesto odlikuje eden najlepših srednjeveških trgov. Svetovno slavo pa ji prinaša ena najbolj priznanih pivovarn Budvar. Ogledali si bomo slikovito Krajinsko ulico, glavni trg z romantično Samsonovo fontano, 72 m visok črni stolp, mestno katedralo sv. Nikolaja in številne druge stavbe s čudovitimi renesančnimi in baročnimi fasadami. Po ogledu prosti čas za nakupe, vrček odličnega češkega piva ali samostojne oglede. Ljubitelje piva vabimo, da se z nami odpravijo na voden ogled slavne pivovarne Budvar (doplačilo). Na lastne oči se bomo lahko prepričali, kako pivo nastaja, kaj je pomembno za dober končni izdelek, sveže pivo pa bomo seveda lahko tudi poskusili. Pozno popoldne oziroma v zgodnjih večernih urah bo sledila namestitev v hotelu. Možnost češke večerje v pivnici (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE – SALZBURG – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Avstriji. Vožnja do Salzburga, Mozartovega rojstnega mesta. Sprehod po čarobnem mestnem jedru, kjer si bomo med drugim ogledali Frančiškansko cerkev, mestno katedralo, opatijo Sv. Petra, Mozartovo rojstno hišo, Rotovž, stari trg... Po ogledu mesta bomo imeli dovolj prostega časa za samostojne oglede in božično-novoletne nakupe ali za prigrizek na bogato obloženih prazničnih stojnicah. Priporočamo tudi vzpon na trdnjavo nad mestom ali obisk mestnih muzejev. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v nočnih urah.10510A, Kompas d.d.

V ceno je vključeno
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu
 • cestnine, pristojbine in parkirnine
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • zunanji ogledi po programu
 • vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačilo ob prijavi:
 • prevoz iz Kopra, Nove Gorice in Novega mesta (ob prijavljenih najmanj 25 potnikov) 15,00 EUR /osebo
 • voden ogled pivovarne Budvar/Budweiser 10,00 EUR /osebo
 • enoposteljna soba 25,00 EUR /osebo
 • večerja v pivnici 17,00 EUR /osebo