Nazaj na prejšnjo stran

Radenci

  • Radenci
  • Radenci

Ponudba

Predstavitev

Radence naj bi obiskal celo Atila

Ponašajo se z bogato kulturno dediščino, vinsko kuturo ter okusnimi kulinaričnimi dobrotami, ki jih gostoljubni domačini radi postrežejo. Ljudsko izročilo pravi, da naj bi se v teh krajih ustavil tudi hunski kralj Atila.

Lepote narave naj bi ga tako prevzele, da je dal sezidati trdnjavo z zakladnico, ki jo je obdal s trojnim obzidjem. Ostanke trdnjave si lahko ogledate še danes na t.i. Atilovi poti. Posebnost teh krajev so tudi klopotci, ki ščitijo grozdje pred lačnimi pticami.

Šport in narava

Radenci

Rekreacija in naravne lepote Radencev vas ne bodo pustile zdolgočasenih.

Terme Radenci nudijo vrsto različnih vodnih aktivnosti, od plavanja, vodne aerobike in vaj v vodi, do različnih iger z žogo, tenisa, kolesarjenja, teka in pohodništva. Terme imajo pester izbor različnih sprostitev, masaž, lepotilnih programov, knajpanja, savn in kopeli.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji narave, saj je v Radencih in okolici urejenih kar nekaj sprehajalnih poti (pot ob Muri, Atilova pot, pod med vrelci življenja), na katerih bodo lahko uživali v lepotah narave in svežem zraku.

Seznanite pa se lahko tudi z osnovami nordijske hoje. V Radencih sako leto maja poteka tudi znameniti Maraton treh src.

V Radencih in okolici si lahko ogledate številne kulturne spomenike:

  • Spominsko obeležje blizu zdravstvenega doma (v počastitev vojne leta 1991),
  • Spomenik NOB na Kapelskem vrhu,
  • Klopotec v Kapelskih goricah,
  • Perkova zidanica in vodnjak na Račkem Vrhu,
  • Atilov grad v Spodnjem Kocjanu.

Zabava

Radenci

V Radencih se redno odvijajo kulturne, športne, etnološke in zabavne prireditve.

Različne tradicionalne dogodke, kot je npr. martinovanje, dopolnjujejo športna tekmovanja, pohodi, različna predavanja in igre.

Priporočamo obisk katerega od številnih vinotočev ali turističnih kmetij. Ob izjemno pestri gostinski ponudbi in večernemu dogajanju, vam skoraj zagotovo ne bo dolgčas.

Zgodovina in kultura

Radenci

Zgodovinska in kulturna dediščina Radencev

Radenci so prvič omenjeni leta 1436 kot Radein, devet let kasneje pa se preimenujejo v Radusch in štejejo zgolj 15 hiš. Leta 1475 se je vas ponovno preimenovala, tokrat v "das Dorf zu Radein".

Mesto je zaslovelo po letu 1833, ko je študent medicine Karl Henn odkril izvir mineralne vode. Prvi vrelec, Radenski oz. Glavni vrelec, je zajezil 1869. Trinajst let kasneje se je začel razvijati zdraviliški turizem, ki ga je dodatno pospešila izgradnja železniške proge Gornja Radgona - Ljutomer.

Leta 1882 je bilo zgrajeno prvo pokrito kopališče, ki ga je dokončal sin dr. Henna, Roman Henn. 1945 sta bila pridobivanje mineralne vode in zdravilišče podržavljena, leta 1960 pa sta se združila. Dve leti zatem je bilo zgrajeno odprto kopališče s športnimi kapacitetami.

Razcvetu obeh je botrovalo odkrivanje novih vrelcev med obema svetovnima vojnama. V 60-ih in 70-ih letih 20. stoletja so zgradili nove polnilnice in zdraviliške, nastanitvene ter rekreacijske kapacitete. Leta 1995 je bil odprt Termalni raj z desetimi zunanjimi in notranjimi bazeni.

Zemljevid

Pošlji povpraševanje

Imate dodatna vprašanja v zvezi s ponudbo. Pošljite nam jih.

Radenci

Povpraševanje
se nanaša na:
 
 
 
 
 
 
   
Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.
 
 

Pošlji povpraševanje

Imate dodatna vprašanja v zvezi s ponudbo. Pošljite nam jih.

Hvala. Vaše povpraševanje je bilo uspešno poslano. V najkrajšem možnem času vas bo kontaktiralo osebje iz naše poslovalnice.

Zapri