Nazaj na prejšnjo stran

Djerba

  • Djerba
  • Djerba

Ponudba

Predstavitev

Pravljični prizori iz „Tisoč in ene noči” in čar neizprosnega pogajanja na lokalnih tržnicah dajejo temu otočku poseben šarm.

Notranjost otoka kar kliče po odkrivanju berberskih vasic, keramičnih delavnic in tkalnic preprog. Če pa ste po duši raziskovalci, vas bo morda zamikalo, da bi se podali na ogled Sahare.

Midoun> je drugo največje mesto na otoku in je za turiste zanimivo predvsem ob petkih, ko na tržnem dnevu ponujajo različne izdelke. Včasih je predstavljal eno izmed točk trgovanja s sužnji iz podsaharske Afrike.

V Midounu je ostal najbolj neokrnjen del ruralne Djerbe. Še posebej predel, ki se razteza proti Mahboubine in kjer najdemo najlepše predele Djerbe z menzeli, vodnjaki, tkalnicami in majhnimi mošejami.

Šport in narava

Djerba

Na poldnevnem izletu boste spoznali nekaj največjih zanimivosti otoka.

Ob ogledu starorimskega nasipa El Kantara boste izvedeli legendo o samomoru rib in kaj so tam počeli zgodovinski veljaki.

Sledi vožnja do svetovno znane lončarske vasice Guellalla, kjer boste spoznali tehnike izdelovanja keramike in si ogledali starodavne lončarske peči.

Ljubitelji surfanja bodo svoj kotiček našli na skrajnem jugu otoka, v mestu Prassonissi. Lahko pa se odpravite tudi do Petaloudesa oz. doline metuljev.

Zabava

Djerba

V Djerbi se boste lahko zabavali v različnih diskotekah in barih.

Kratkočasili se boste ob biljardu, namiznem tenisu, odbojki in košarki ali se odpravili v fitnes.

Po napornem dnevu, polnem raziskovanj in lepih vtisov, pa vas čaka še sprostitev v savni.

Na najvišji točki otoka (54 m) lahko v muzeju Guellall spoznali tradicionalni način življenja in izvedeli kopico zanimivosti o porokah, glasbi ter poljedelstvu.

V Midounu si boste lahko ogledali semenj. V glavnem mestu otoka Houmt Souk, katerega ime v arabščini pomeni “tržna četrt”, pa boste spoznali tržnico in se preizkusili v tradicionalnem barantanju s trgovci.

Zgodovina in kultura

Djerba

Zgodovinska in kulturna dediščina Djerbe

Legenda pravi, da se je na Djerbi med svojim popotovanjem skozi Mediteran ustavil Odisej. Otok so poimenovali stari Rimljani, ki so ga klicali Jerba. Njihova najbolj znana zapuščina je rimski nasip.

Djerbo so kasneje zasedli Arabci in nekateri zloglasni pirati, kot npr. brata Barbarossa in pirat Dragut. Prebivalci so se med tem nemoteno ukvarjali s trgovanjem, šele sredi 60. let prejšnjega stoletja pa so se začeli ukvarjati tudi s turizmom.

Prebivalstvo je pretežno muslimansko, v vasicah Hara Segira in Hara Kebira pa živi židovska skupnost. Djerbanski židi so del ene najstarejših židovskih skupnosti na svetu. Na tem območju naj bi se nahajali že od babilonskega ujetništva. Ogleda vredna je tudi njihova sinagoga La Ghriba. V Djerbi boste opazili tudi mnoge mošeje, v katerih so se pred stoletji skrivali, če je prišlo do sovražnih vdorov. Danes naj bi bilo na otoku kar 214 mošej.

Zelo avtentično podobo pokrajine dajejo Djerbi menzeli oz. raztresena družinska posestva. V hiši najdemo manjši trg, kjer so se zbirale hišna gospodarica in ostale ženske, opravljale domača dela ter si pripovedovale zgodbe. Razkropljena posestva so prispevala k temu, da z izjemo glavnega mesta Houmt Souk, skoraj ni kraja, ki bi ga lahko imenovali mesto.

Domačini se držijo zakona, po katerem imajo lahko hoteli le tri nadstropja in morajo ohraniti arabsko-mavrski slog gradnje.

Zemljevid

Pošlji povpraševanje

Imate dodatna vprašanja v zvezi s ponudbo. Pošljite nam jih.

Djerba

Povpraševanje
se nanaša na:
 
 
 
 
 
 
   
Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.
 
 

Pošlji povpraševanje

Imate dodatna vprašanja v zvezi s ponudbo. Pošljite nam jih.

Hvala. Vaše povpraševanje je bilo uspešno poslano. V najkrajšem možnem času vas bo kontaktiralo osebje iz naše poslovalnice.

Zapri