Nazaj na prejšnjo stran

TURČIJA
KULINARIČNI CARIGRAD V DRUŽBI BINETA VOLČIČA

Istanbul, Turčija

 • TURČIJA<br /> KULINARIČNI CARIGRAD V DRUŽBI BINETA VOLČIČA
 • TURČIJA<br /> KULINARIČNI CARIGRAD V DRUŽBI BINETA VOLČIČA

12.09.2019 ZAGOTOVLJEN ODHOD!
V družbi inovativnega, vedoželjnega in po naši oceni najboljšega chef-a Bineta Volčiča boste doživeli razkošje okusov, ki bo temeljilo na raziskovanju neznanega in okušanju novega.

Predstavitev

Čas potovanja

4 dni / 3 noči

Min. število potnikov

Najmanj 20 oseb.

Odhodi

 • 12. september 2019 ZAGOTOVLJENO

Odhodna mesta & ure

V jutranjih urah boste z letališča Jože Pučnik poleteli proti Istanbulu.

Program potovanja

Vrhunci potovanja
 • Ustvarjajte kulinarične specialitete v družbi vedno inovativnega chef-a Bineta Volčiča.
 • Doživite orientalski bazar začimb in sobotno tržnico, kjer nakupujejo domačini.
 • Doživite obred pitja pravega turškega črnega čaja.
 • Okusite pravi turški kebab pečen na ognju.
 • Spoznajte razkošje tradicionalnega kurdskega zajtrka.
 • Odkrijte tančico bogate turške zgodovine: Hagija Sofija, rimska cisterna, Modra mošeja,…
 • Pojasnilo: šola kuhanja bo predvidoma potekala v EKS Mutfak Akademisi
 • Prevoz

  letalo

  Program potovanja

  1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD / topli obrok na letalu, tradicionalno turško kosilo
  V jutranjih urah boste z letališča Jože Pučnik poleteli proti Istanbulu. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. V popoldanskih urah odhod proti mostu Galata in prvi stik s turško kulinariko. V tradicionalni turški restavraciji se boste prepustili zapeljivim okusom turške hrane, hkrati pa vam bo kuhar ponudil vpogled v sestavine in pripravo jedi. Po poznem kosilu sledi križarjenje po Bosporju s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

  2. dan: CARIGRAD / zajtrk, obred pitja čaja, turški kebab
  Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno sprehodu skozi zgodovino mesta, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula. Obiskali boste katedralo Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej. Sprehod po Hipodromu s pogledom na Modro mošejo. Čaka pa vas še obisk starodavnega zbiralnika vode, imenovan Yerebetan Saray, ki s svojo mogočnostjo preseneti vsakogar. Prosto za kosilo. Popoldan nastopi čas za odkrivanje skrivnosti turškega kulinaričnega raja v družbi Bineta Volčiča. Prva postaja bo orientalski bazar začimb, ki ga imenujejo tudi Egipčanski bazar, saj je večina začimb prepeljanih iz Indije in jugovzhodne Azije preko Egipta. Omamni preplet vonjav in okusov pa je le ena izmed čarovnij tega mesta. Sprehodili se boste do znane soseske Beyoğlu in Taksim, ki vas bo navdušila z bogato zgodovino in živahnim uličnim življenjem. Tukaj najdete pristno ulično hrano, tradicionalne sladice, restavracije, kavarne in trgovine. Obisk znamenite ulice boste popestrili z obredom pitja pravega turškega črnega čaja, obvezno s kocko sladkorja in brez mleka. Marsikdo zmotno misli, da je najbolj značilna turška pijača kava, vendar je v resnici to čaj. Črni čaj raste na gričih ob črnomorski obali, med pripravo pa ga pustimo stati v vodi dalj časa kot ostale črne čaje, s čimer pridobi poleg poživljajočega tudi pomirjajoči učinek. Postrežejo ga v majhni stekleničkah, pijejo pa ga praktično povsod. Na poti do hotela se boste ustavili še v Sirkeciju. Tam boste poskusili pravi turški »cag kebab« - vodoravno zložen jagnječji kebab z mesom, mariniranim v turških začimbah in zloženim na manjša nabodala . Postrežejo ga z tankim kruhom – pito in omako »ezme«. Prenočevanje v hotelu.

  3. dan: CARIGRAD / zajtrk, šola kuhanja in kosilo
  Po zajtrku bo napočil čas, da preizkusite svoje kuharske veščine in se naučite kuhati izbrane turške jedi v družbi chefa Bineta Volčiča. Obiskali boste znamenito sobotno tržnico, kjer hrano nakupujejo domačini. Za Turke je hrana eden največjih užitkov v življenju, kar boste kmalu opazili. Skozi podobe raznovrstnega sezonskega sadja in zelenjave boste doživeli vrvež tržnice, kjer vas trgovci z ribami, peki in mesarji na vsak način poskušajo privabiti, da obiščete prav njihovo stojnico. Zaupali vam bodo svoje skrivnosti ter ponudili svoje specialitete. Ne pozabite na številne slaščičarne, kjer ponujajo slastne baklave na tisoč in en način, lokum in ostale sladice. Preizkusili boste svoje sposobnosti barantanja in nakupili sveže sestavine za kuharsko delavnico. Temu pa bo sledil čas za kuhanje. Pred vami bo kar zahtevna naloga, saj je turška kulinarika izjemno vsestranska, turška kuhinja pa velja za eno najbogatejših na svetu. V Binetovi družbi in ob pomoči domačih kuharjev boste pripravili več različnih jedi in spoznali številne načine uporabe začimb in kuhanja ter bogato zgodovino jedi. Seveda boste vse pripravljene dobrote tudi poskusili. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

  4. dan: CARIGRAD-LJUBLJANA / pozen kurdski zajtrk, topli obrok na letalu
  Zadnje jutro v Carigradu boste začeli nekoliko drugače. Odpravili se boste do umetniško - boemske soseske Cihangir, ki vas bo očarala s svojimi ozkimi ulicami. Obiskali boste eno najbolj priljubljenih restavracij, kjer strežejo tradicionalni kurdski zajtrk. Poskusili boste lokalne sire z začimbami, kajmak, gosti jogurt, murtugo – kašo iz pšenične moke, Vanov slavni med,... Po obilnem zajtrku sledi nekaj časa za lastno raziskovanje mesta. V popoldanskih urah odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika predvidoma v večernih urah. 

  Termini in cene

  Redna cena
  po programu 89900 EUR Rezerviraj
  CENA na osebo VKLJUČUJE:
  letalski prevoz v ekonomskem razredu
  letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  topli obroki na letalu
  avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu
  3 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah hotelu 4* v središču mesta
  celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagio Sofijo in rimsko cisterno
  kosilo v tradicionalni turški restavraciji in plovba po Bosporju
  obred pitja čaja in turški kebab
  kulinarična delavnica z vključenim kosilom
  tradicionalen kurdski zajtrk
  slovensko in lokalno vodenje
  organizacija potovanja

  Dodatna ponudba (doplačila ob prijavi):
  enoposteljna soba 89,00 EUR/osebo

  Številka produkta: 2191BV

  Zemljevid